Techniekschool

Informatie Techniekschool

De Techniekschool is het lesprogramma waarbij kinderen kennismaken met de basisvaardigheden van een wedstrijdzwemmer. Binnen DWK valt de Techniekschool onder de Speedoselectie en leren zij een goede borstcrawl, rugcrawl en schoolslag met de daarbij behorende starts en keerpunten. De vlinderslag wordt aangeleerd tegen het einde van de Techniekschool en in de Techniekacademie, het vervolg op de Techniekschool.

De kinderen maken tevens kennis met belangrijke thema’s rondom de wedstrijdsport als verzorging, team, training en wedstrijd. De zwemslagen worden centraal behandeld in techniekblokken. In ieder blok staat één slag centraal. Per slag word aandacht besteed aan alle technische vaardigheden. Na het oefenen van een aantal stappen vindt er een stappentoets plaats. De trainers kijken dan welke stappen de kinderen beheersen en welke (nog) niet. Het blok wordt ten slotte afgesloten met een techniektoets. Het met goed gevolg afsluiten van de techniektoets ontvangt het kind een sticker in het Techniekschool paspoort. De individuele ontwikkeling van de zwemmers is op deze wijze inzichtelijk voor de trainers.

Kinderen voor de Techniekschool worden geselecteerd vanuit SwimKidz (minioren , een instroomgroep vanuit de Zwemschool. Zij zijn 6-7 jaar oud en hebben minimaal zwemdiploma B. Een kind volgt een jaar lang de Techniekschool. Tweemaal per seizoen volgt er een nieuw instroommoment naar de Techniekschool en worden er nieuwe kinderen geselecteerd. Dit is aan het begin van het seizoen (september) en halverwege het seizoen (medio januari).

De Techniekschool kent 2 groepen. De instroomgroep (minioren E) en de doorstroomgroep (minioren D). Beide groepen hebben hun eigen baan tijdens de training en hun eigen trainer. Halverwege het seizoen stromen beide groepen door; de instroomgroep naar de doorstroomgroep en de doorstroomgroep naar de Techniekacademie.

Voor vragen kunt u contact opnemen met techniekschool@dewaterkip.nl