DWK terug naar de Hoofdklasse

BARNEVELD - In eigen bad heeft de zwemselectie van DWK afgelopen zaterdag zich teruggevochten naar de hoogste divisie van het Nederlandse competitiezwemmen. Met ruim 70 nieuwe persoonlijke records werd er hard gezwommen. Dat was nodig ook, want de verschillen in de top van de A-klasse zijn minimaal.

Weertman en Van der Weijden uit de boeken

Tijdens de KZNA Premier Championships & Commonwealth trials in Durban (Zuid Afrika), afgelopen december, heeft Chad Michau de clubrecords van Maarten van der Weijden (1500 vrije slag) en Ferry Weertman (800 vrije slag) uit de DWK boeken gezwommen.

Met zijn tijden, respectievelijk 15.52,82 en 8.25,09 behaalde hij de derde plaatsen op deze afstanden. Ook op de 200m vrije slag vestigde hij een clubrecord voor 17 en 18 jarigen.

Ruim 40 ereplaatsen en 90 persoonlijke records in Osnabruck

Een groot deel van de DWK zwemselectie is dit weekend in actie gekomen bij de jaarlijkse wedstrijden in het Nettebad in Osnabruck. Voor alle zwemmers was het de eerste krachtmeting van het seizoen op de 50m baan, en dat leverde gelijk 90 nieuwe persoonlijke records op!

Sieling pakt NK-Studenten titel 50 rugslag

Terwijl een groot deel van de zwemploeg actief was in Osnabruck (verslag volgt later vandaag) deden Justus Ykema en Nino Sieling dit weekend mee met de NK Studenten, in Alphen aan den Rijn. Het toernooi, één middag, werd gezwommen op een 25m baan en het leverde ze beiden twee medailles op. Nino mag zich voor een jaar lang Nederlands Kampioen Studenten noemen op de 50 rugslag!

Mooie resultaten DWK op 4e Heuvelrug wedstrijd

Met 5 zwemsters en 7 zwemmers ging de DWK ploeg naar Woerden voor de 4e Heuvelrug wedstrijd van dit jaar. Onder leiding van de coaches Michel Stomphorst en Tineke van Bentum werd het een succesvolle middag.

Bij de meisjes en dames was er in de verschillende leeftijdsklassen goud voor Harma van der Meer en zilver voor Marieke de Jong.

Bij de jongens en heren was er in de verschillende leeftijdsklassen zilver voor Rick de Kreek en Bjorn Hueting.

Succesvolle zwemwedstrijd in Wageningen

Zaterdag 10 februari is er een grote groep enthousiaste zwemmers van DWK afgereisd naar Wageningen om deel te nemen aan het laatste deel van het minioren-junioren circuit.

15 ereplaatsen bij NK Masters in Terneuzen

Afgelopen weekend van donderdag 18 januari t/m zondag 21 januari was DWK met 17 masters actief in Terneuzen. Kevin Eltink kwam met 4 gouden medailles thuis. Zijn tijd op de 100 m wisselslag was goed voor een Nederlands Master Record) Celine Schoenmaker behaalde 2 keer zilver, er waren ook zilveren medailles voor Ruben Koek en Iris van Aurich. Martin Kaptein ging met 2 bronzen medailles naar huis.

update: Clubrecords nu ook te behalen op de mixed estafettes & Masters

De recordtabellen worden sinds kort weer actief bijgehouden, wat heeft geresulteerd in een flink aantal mutaties de afgelopen maanden. Dat is een goede ontwikkeling! Vanaf heden is het ook mogelijk om op de mixed estafettes en op Masters onderdelen clubrecords te vestigen. Met terugwerkende kracht is via Swimrankings en het archief van de Taakgroep Masters de DWK recordlijst gevuld. Mocht u bewijs hebben van een Masters of een mixed clubrecord, maar staat deze niet in het overzicht, laat het ons dan weten!

mail met clubrecord@dewaterkip.nl

DWK op titelkoers A-klasse Zwemcompetitie

Na een zeer sterke 2e ronde in de KNZB Zwemcompetitie heeft de zwemploeg van DWK zich van de vierde plaats weten op te werken naar de koppositie in de landelijke A-klasse. Als de club dat na ronde 4 nog steeds staat, is de promotie terug naar de Hoofdklasse met een gouden randje behaald. In Wapenveld streed de ploeg samen met thuisvereniging Octopus en De Rijn uit Wageningen. DWK had enkele afmeldingen moeten verwerken maar bleef sterk in de volle breedte. Deze wedstrijd zorgde alweer voor 30 nieuwe persoonlijke records.

Inhoud syndiceren