Persoonlijke records en medailles voor minioren

Zaterdag 10 oktober hebben 22 minioren van De WaterKip deelgenomen aan het eerste deel van de jeugdwedstrijden in Wageningen. Een leuke goedgeorganiseerde wedstrijd waarbij bijna alle zwemmers op 1 of 2 afstanden hun persoonlijke record verbeterden.

DWK zwemt “coronaproof” in 1e ronde KNZB Zwemcompetitie

Barneveld/Utrecht – De zwemselecties van DWK hebben afgelopen weekend een start gemaakt met de Nationale Zwemcompetitie. Voor het eerst in haar bestaan is er voor gekozen om met twee competitieploegen deel te nemen. DWK-1 startte met een uitwedstrijd in Utrecht, DWK-2 organiseerde de eerste wedstrijd in het eigen Veluwehal zwembad. Beide wedstrijden hadden uiteraard maatregelen toegepast conform de richtlijnen van de overheid. Zo mocht er helaas geen publiek aanwezig zijn en droegen coaches, officials, vrijwilligers en deelnemers een mondkapje.

Van de zwemcoaches!

Beste zwemsters, zwemmers, collega-trainers, mede-commissie-leden,

Verslagje Amerena Miniorenrace in Amersfoort

Zaterdag 15 februari hebben 21 minioren van De WaterKip deelgenomen aan de Amerena Miniorenrace in Amersfoort. Een leuke drukbezette sprintwedstrijd waarin maar liefst 52 persoonlijke records werden verbroken. Opvallend was de vrije slag waarop 18 van de 21 zwemmers hun tijd hebben verbeterd.

Heren senioren DWK winnen regionaal estafette zwemtoernooi

NIJVERDAL – Afgelopen zaterdag hebben vier teams van DWK, de meisjes en jongens junioren en de dames en heren senioren, deelgenomen aan de Regionale Estafette kampioenschappen in Nijverdal. Het drukke zwembad, waar meer dan 300 zwemmers aanwezig waren, was toneel van enkele spannende races. Met name de clash tussen Aqua Novio ’94 en de DWK-heren was erg spannend.

Minioren bereiden zich voor op Club Meet

Zaterdagochtend hebben 24 minioren zwemmers van DWK zich voorbereid op de 2e ronde van de Gelderse Club Meet. Om 7 uur stond er een ochtendtraining op het programma waarbij extra geoefend werd op de starts en keerpunten. De training werd afgesloten met een estafette  50m borstcrawl die in een spannende finish eindigde!
 
 

Trainer para groep

Iedere maandag, woensdag en vrijdag trainen de para-zwemmers. Voor deze groep zijn we op zoek naar een trainer of aantal trainers die, evt per toerbeurt deze zwemmers wil trainen. Hiervoor geen speciale eisen nodig, alleen tijd en enthousiasme wordt gevraagd, meer info via ingrid@dewaterkip.nl

2 Nederlandse records en 25 medailles op Open Nederlandse Masters Kampioenschappen voor DWK in Rotterdam

De Open Nederlandse Masters Kampioenschappen in Rotterdam waren succesvol voor 17 zwemmers van DWK, te weten: Iris van Aurich (50+), Kevin Eltink (25+), Pauline Gouwens (35+), Lars Jacobsen (20+), Martijn de Jong (45+), Anoeska van de Kraats (20+), Annabel Kuipers (20+), Serginni Marten (25+), Koert van der Ploeg (30+), Jennie Resink (60+), Gerco Schakel (50+), Hettie Schakel (50+), Celine Schoenmaker (20+), Willy Schoenmaker (60+), Michel van Wingerden (50+), Ellen van Wingerden (50+) en Greta Wyma (45+). Ook waren er 4 officials voor DWK actief: Marja van Blokland, Else van Blokland, Willy Schoenmaker en Michel van Wingerden.

Succesvolle Jeugdwedstrijden in Wageningen

Terwijl de oudste zwemmers van de club strijden bij de ONK voor Masters in Rotterdam (verslag volgt!), waren de jongsten juist actief in Wageningen, voor de jeugdwedstrijd deel 3. Er waren naast DWK nog 4 zwemclubs vertegenwoordigd, namelijk  De vrije slag uit Ede, RZC Renkum, VCZ Veenendaal en de thuisclub De Rijn. Genoeg deelnemers dus, waarvan ook een aantal debutanten.

PR-regen bij Minioren-Junioren wedstrijden

Afgelopen zaterdag werd er weer een mooie wedstrijd gezwommen door de Minioren en Junioren van DWK. De wedstrijd begon met een challenge 25 meter vrije slag, waarbij er op 2 momenten een koprol in het water gemaakt moest worden. Voor veel kinderen een nieuw onderdeel en daarom voor sommigen best een beetje spannend. Deze afstand werd gewonnen door Elin Baars bij de meisjes en Sven Potappel bij de jongens.

Inhoud syndiceren