Wedstrijdzwemmen

Kinderen vanaf 6-7 jaar kunnen kiezen voor het wedstrijdzwemmen. Zij starten in de groep SwimKidz welke is samengesteld met kinderen uit de Zwemschool. Na deze eerste kennismaking stromen zij door naar de Techniekschool waar zij 1-2 jaar de eerste basisvaardigheden van het wedstrijdzwemmen aanleren. Vervolgens stromen zij door naar de Techniekacademie waarin de opleiding tot wedstrijdzwemmer verder wordt vormgegeven. De Techniekschool en de Techniekacademie vormen samen de Speedo selectie waarin de opleiding van de miniorenzwemmer centraal staat.

Na de miniorentijd komen alle zwemmers 1 jaar in de JuniorenClub. In deze club leren zij de verschillende facetten van het wedstrijdzwemmen. Hierin staat het voorzetten van TrainTechniek, maar met name de fase TrainTrainen (MOZ) centraal! Op basis van het zwemniveau kan de junior na 1 jaar een aanvullend pakket van trainingen kiezen, waarbij er de jaren erna sprake is van een opbouw conform het MOZ mits de zwemmer op nationaal niveau zwemt.

Voor alle groepen is er een aangepast trainings- en wedstrijdprogramma. Het wedstrijdzwemmen staat binnen DWK op een hoog niveau. Er wordt deelgenomen aan de Gelderse- en Nationale competitie. Onze ploegen hebben al 31 keer het Gelderse- en 8 maal het Nationale kampioenschap behaald. Naast de competitie, wordt er aan diverse individuele wedstrijden en kampioenschappen deel genomen.

In 2010 ontving DWK het keurmerk van 'E.ON TalentCentrum' van de KNZB en is daarmee een erkende zwemvereniging voor het opleiden van (regionaal) zwemtalent. Voor meer informatie; 'klik' op logo op de hoofdpagina of via subpagina 'ETC-DWK'