Waterpolo 09 tegen Wageningen!

Ik ben Ivan Lenderink, 7 jaar, en ik zit op waterpolo onder de 9.

Waterpolosters tanken zelfvertrouwen

[BARNEVELD] ,,Eindelijk hebben gespeeld zoals we kunnen”, zegt DWK aanvoerster Eline Moree. De waterpolosters wonnen zaterdag met 16-6 van Aquanovio’94, uit Nijmegen.

Door Marijn Bouw

'Vechtploeg' te sterk voor waterpolosters

[BARNEVELD] ,,Het lukte niet vandaag”, zegt waterpoloster Tamara van de Wetering. DWK verloor zaterdag in de eerste klasse A met 6-5 van Thetis, uit Gendt.

Door Marijn Bouw

Waterpoloërs verliezen nipt

[BARNEVELD] ,,Het ging gelijk op, dat was boven verwachting”, zegt DWK-aanvoerder Krijn Jongejan. De waterpoloërs verloren zaterdag wel met 10-9 van het Bredade SBC2000.

Door Marijn Bouw

Van de Kraats (16) droomt van Oranje

Waterpoloster pakt zilver met Jeugdteam op EK.

[BANEVELD] De kater is inmiddels verdwenen, maar de bittere nasmaak bij Simone van de Kraats is nog altijd aanwezig. Met Jong Oranje liep de 16-jarige Barneveldse afgelopen weekend de eerste plaats mis door met 10-11 te verliezen van Spanje. Hierdoor vertrok ze niet met goud maar met zilver vanuit Servië terug naar Nederland. Na een kleine twee weken in Novi Sad te zijn geweest, blikt de speelster van Polar Bears terug op het afgelopen Europees kampioenschap. Het was een schitterend avontuur waarvan Van de Kraats elk moment genoot. ,,Voor mij was het mijn eerste Europese toernooi. Dan heb je vooraf een beetje spanning, maar ik had er vooral veel zin in."

DWK jeugd heeft afgelopen weekend veel gepoloëd

Afgelopen weekend zijn er verschillende wedstrijden gespeeld door de waterpolo jeugd van DWK. Op vrijdagavond heeft O9 een oefenwedstrijd in Wageningen gespeeld. Voor sommige pupillen was dit zelfs de eerste uitwedstrijd, dus het was extra spannend. Helaas is de wedstrijd tegen De Rijn verloren maar er is veel geleerd! Daarnaast is het natuurlijk altijd leuk om een wedstrijd te spelen! 

Waterpolo Introductie Cursus

Waterpolo is een snelle sport met veel acties en doelpunten, je speelt met en tegen andere meisjes en jongens. De sport is vergelijkbaar met handbal, maar dan in het water. Lijkt het jou ook leuk om eens een balletje te gooien in het water, meld je dan nu aan voor de Waterpolo Introductie Cursus.

Waterpoloërs leren tactiek kennen

[BARNEVELD] ,,In de eerste periode werkte onze tactiek”, zegt Yvonne Baars. De gelegenheidscoach van de DWK-waterpolosters, had de opdracht gegeven er volle bak in te gaan tegen de hekkensluiter van de eerste klasse A. De bezoekers wonnen uiteindelijk met 10-6 bij Livo 2. ,,Als coach van de tegenpartij zou ik gezegd hebben gebruik te maken van de mogelijkheid op onderschatting.

Waterpoloërs onvoorspelbaar voor elkaar

[BARNEVELD] ,,We hadden een goede tegenstander”, zegt DWK-aanvoerder Marco van Manen. De waterpoloërs verloren zaterdag met 7-15 bij De Treffers. ,,Toch had het verschil niet zo groot hoeven zijn. Als we aanvallend beter gespeeld hadden, had het gelijk op kunnen gaan. We misten te veel kansen. We probeerden het wel, maar te geforceerd. Al snel kwamen we 3-0 achter, maar we kwamen terug tot 3-2. Toch was de marge na de eerste periode vier. Gedurende de wedstrijd liep De Treffers verder uit en hebben we ook jonge jongens laten spelen.

Onderschatting nekt waterpoloërs

[BARNEVELD] ,,Dit was het gevolg van onderschatting”, zegt DWK-aanvoerder Marco van Manen. De waterpoloërs speelden zaterdag met 10-10 gelijk tegen Hellas-Glana, hekkensluiter in de derde klasse D.

Door Marijn Bouw

Inhoud syndiceren