Masters & Recreatief

Het Masters & Recreatief programma is exclusief voor volwassenen. Vanaf je het jaar waarin je 20 wordt kun je al meedoen aan Masterswedstrijden. Ben je minder ervaren met (wedstrijd)zwemmen dan is er aansluiting mogelijk bij ons Trimzwem-programma of het Masters Recreatief.

Check de Zwemgids voor alle details rondom tijden en structuur.

De groepen worden grotendeels in drie programma's verdeeld:

 • Masters Competitief
  Je hebt in het verleden misschien meegezwommen in eerdere wedstrijdselecties binnen DWK of bij een andere zwemvereniging. Je richt je op het zwemmen van wedstrijden, bent in het bezit van een startvergunning.Trainingen zijn gericht op wedstrijddeelname en zijn uitdagend met conditiewerk, er is aandacht voor techniek, gezelligheid en je wordt actief betrokken in het verenigingsleven.Je doet jaarlijks tenminste aan 2 masters zwemwedstrijden mee.
   
 • Masters Recreatief
  Je hebt in het verleden misschien meegezwommen in eerdere wedstrijdselecties binnen DWK of bij een andere zwemvereniging.Je wilt graag je conditie op pijl houden en fit blijven. Je doet geen wedstrijden. Trainingen zijn uitdagend met conditiewerk, er is aandacht voor techniek, gezelligheid en je wordt actief betrokken in het verenigingsleven.
   
 • Trimzwemmen
  Je bent nog niet zo ervaren in (wedstrijd)zwemmen maar je wilt er wel kennis mee maken. Je wilt graag je conditie op pijl houden en fit blijven, je doet geen wedstrijden. Je hebt een borstcrawlcursus gevolgd (of vergelijkbaar niveau) zodat je de trainingen goed kunt meedoen. Trainingen gevarieerd, gezellig en je wordt actief betrokken in het verenigingsleven