Dolle pret bij waterpolofeestje

BARNEVELD – De belangstelling voor de WIC, de waterpolo introductie cursus was dit jaar niet zo overweldigend als andere jaren. Marco van Manen en Dirk Jan Gilles, spelers uit het eerste team die samen de cursus vorm gaven, waren ondanks dat wel tevreden. "Het is misschien wel een klein groepje, maar wel heel gemotiveerd en bijna allemaal willen ze er mee door gaan".

"Bovendien kun je bij zo'n kleine groep alle kinderen veel aandacht geven. Dat is ook wel weer leuk". Op de eerste dag leerden de zeven deelnemertjes allerlei technieken die bij waterpolo belangrijk zijn. Dat ging aardig goed, daarom kon er op de tweede en laatste dag al geoefend worden wat je moet doen in een echte wedstrijd. Jammer genoeg konden er toen twee kinderen niet bij zijn. De vijf die er wel waren speelden tot besluit een wedstrijdje tegen Gilles en Van Manen. Dat werd natuurlijk dolle waterpret, want de twee waterpolotoppers lieten lekker met zich sollen en gaven de kinderen alle ruimte. "Van deze kinderen gaat er één eerst het sterrenplan van DWK afmaken", vertelt Van Manen. "Dat is een soort vervolgopleiding na de dipoma's A, B en C. De anderen gaan meetrainen met een team. Voor de meesten betekent dat een team onder 11 jaar. In de loop van dit seizoen kunnen ze dan waarschijnlijk al wedstrijden in de competitie meespelen." Natuurlijk kunnen kinderen zich ook nu nog opgeven voor een kennismaking met waterpolo. Een mailtje naar minipolo@dewaterkip.nl is voldoende.

Dikke pret tijdens de laatste dag van de waterpolocurcus bij DWK. Samen met Dirk Jan Gilles en Marco van Manen hebben Naomi Herpers, Twan en Justin van de Bovenkamp, Gerwin van Driesten en Oscar Kalfsbeek veel geleerd, maar vooral heel veel plezier gehad. (foto: Cor de Jong)