Ferry Weertman naar EJK open water zwemmen in Hoorn

Tijdens de Lektocht Beusichem-culemborg heeft Ferry Weertman zich definitief weten te plaatsen voor de EJK 5 km open water zwemmen in Hoorn op 31 augustus. Nadat Ferry tijdens de start van het open water seizoen al goede prestaties wist neer te zetten, kan hij zich nu gaan voorbereiden voor de EJK.

Hij begon in het koude water, maar meer de koude weersomstandigheden, van Spaarnwoude waar hij de 5 km winnend wist af te sluiten. Ook DWk-er en tri-atleet Gerben Bontekoe wist bij deze wedstrijd een goede klassering te halen op de 2 km vrije slag heren (helaas geen tijden etc. omdat het bestand problemen geeft bij het openen).

Tijdens een zonnig Scheerwolde volgde weer een overwinning op de 5km. Ook hier een all-in overwinning in een tijd van 1 uur 1 minuut en 29,01 seconden. Bij de master heren 30+ zwom Agnus Gerringa naar een 2de plaats op de 1km vrije slag in een tijd van 14.11.40.
De volgende dag ging Ferry van start in Sluis op de 5 km en de 1 km vrije slag. Op beide afstanden wist hij als eerste aan te tikken, met zeer snelle eindtijden van 57 minuten en 9,18 seconden en 11 minuten en 10,31 seconden.

Hierna vervolgde Ferry zijn zegetocht in Oss. Op de 3km vrije slag werd hij bij de jeug 1ste in een tijd van 35 minuten en 46,68 seconden. Helaas was het geen all-in overwinning, deze ging naar Robin de Boer die 1-honderste!!!! eerder aantikte. De volgende dag ging het verder in Bodegraven, hier zwom hij zijn 4de 5km welke hij winnend wist af te sluiten in een tijd van 1 uur en 33,56 seconden. De 2 km vrije slag was ook een prooi voor Ferry. Hij tikte aan na 23 minuten en 52,30 seconden.

Toen volgde de wedstrijd waar het allemaal om ging, de Lektocht. Ferry moest bij de beste 2 eindigen om defenitief in aanmerking te komen voor de EJK. Hij wist zich prima te handhaven in al het geweld en finishte als 2de in een mooie tijd van 1 uur, 8 minuten en 17,34 seconden. De tweede zwemmer van DWK, Weibe Veenstra, eindigde als 30ste, in een veld van 76 deelnemers, in een goede tijd van 1 uur, 31 minuten en 6,54 seconden! Helaas geen uitslagen van de 2 km prestatietocht waar Gerben mee zwom.

Kom Ferry aanmoedigen op zaterdag 31 juli in Hoorn. Een unieke kans om een EJK wedstrijd te zien in eigen land met deelname van een DWK zwemmer! De start is om 12:30. Voor de route zie http://noww.nl/2010adv/adv2010hoorn1.pdf.