Zwemmers DWK behalen toptijden bij de Gelderse Winter Kampioenschappen te Doetinchem

Afgelopen weekend vertrokken er 34 DWK zwemmers naar Doetinchem om deel te nemen aan de Kring Kampioenschappen van Gelderland. De kringkampioenschappen zijn toegankelijk voor zwemmers van minior tot senior mits er voldaan is aan de gestelde limieten. DWK ging naar huis met  37 x goud, 19 x zilver en 13 x brons.

Wieke Kool beet het spits af op de 100m rugslag. Zij wist ruim 2 seconden van haar tijd af te zwemmen.  De andere nummers die zij dit weekend zwom eindigden eveneens in een pr(persoonlijk record). Nick Fraanje behaalde ook een pr op de 100m rug. Anouk van Nellesteijn zwom  goede races met zilver op de 50m vlinder en brons op de 100m school (pr). Rosanne Leeuwis zwom zowel op de 100m vrij als de 100m rug een pr maar bleef helaas net buiten het podium. Sook Willemsen wist dit weekend twee keer zilver en een keer goud te behalen in scherpe tijden. Nino Sieling en Mike Fraanje tikten beiden aan in een pr, eerstgenoemde eindigde op plaats 4 op de 100m rug. Elaine Hoekzema maakte haar debuut tijdens dit kampioenschap op de 100m school en deed dit in 1.50.18.

Voor de jongens en meisjes uit de junioren leeftijd stonden er veel slagen op het programma. Esmee Bos beet het spits af op de 200 wissel. Ook Thomas Leeuwis verscheen voor dit nummer aan de start. Beiden bleven boven hun tijd maar wisten het goud en zilver te behalen.  Later kwamen beiden nog aan de start op de 100m rugslag. Voor Bos betekende dit een super tijd van 1.06. en een gouden plak. Leeuwis wist ook onder zijn tijd te blijven en nam het brons mee naar huis. Voor Bos was dit weekend niet onverdienstelijk zij behaalde nog twee keer goud en een keer zilver. Marissa Taribuka kwam dit weekend uit op 4 afstanden. Op zaterdag behaalde zij naast pr’s ook zilver op de 100m rug en brons op de 100m school. Zondag stond haar favoriete slag op het programma. Zij wist op de 100m vrije slag goud te halen in haar eigen leeftijdcategorie maar behaalde eveneens goud op de 50m vrije slag bij de dames. Macy Oortwijn ging naar huis met 3 gouden en 1 zilveren plak. Ook wist zij haar tijden opnieuw aan te scherpen. Op de 100m vlinder zette zij een 1.07. op de klokken.  Jongens jaargang ’94 is bij DWK goed vertegenwoordigd. Op de 100 vlinder zwommen Jelle Derksen en Jacco Doest naar snelle tijden. Helaas werd eerstgenoemde gediskwalificeerd maar voor Doest was er een bronzen plak. Bij de 200m wisselslag waren de startblokken voorzien van nagenoeg allemaal DWK zwemmers. Michiel Bouw wist samen met Ivar van Ginkel en Jacko van der Meer de limiet voor de Nationale Kampioenschappen te behalen. Derksen en Doest zwommen in een besttijd naar het goud en zilver. Bij de 100m schoolslag kwamen de jongens elkaar opnieuw tegen bij de start. Nagenoeg allen behaalden een PR. Het podium was DWK gekleurd. Derksen goud, van der Meer zilver en Bouw brons.  Derksen wist nogmaals het hoogste podium te betreden op zowel de 100m vrije slag (53.71) als de 100m rugslag (1.03.88). Robin Bos is bijna junior af en behaalde dit weekend mooie resultaten. Naast pr’s wist hij ook het goud te pakken op de 200m wisselslag en zwom hij naar het zilver op de 100m vrij en de 100m vlinder.
De jeugd zwemmers wisten dit weekend zich goed te presenteren. Zij hebben kort geleden nog de Nationale Kampioenschappen in Eindhoven gezwommen. Voor Tessa van der Aa stond als eerste nummer de 50m rugslag op het programma. Later kwam zij samen met Natasha Bosma en Marloes Erkens aan de start op de 100m rug. Voor van der Aa lukte het niet om haar tijden te verbeteren. Bosma haalde een pr en bleef helaas net buiten het podium. Erkens ging ruim onder de 1.10 en behaalde goud. Erkens kon na het weekend haar balans opmaken vier keer goud en een keer zilver. Jeanine Burgers zwom naar pr’s op de 100 vrij en 100 rug en tikte aan in slechts vier honderdste boven haar tijd op de 200 wissel.  Johan Veenstra en Jos de Graaf zwommen beiden een pr op de 100m rug. De Graaf mocht het erepodium betreden. Tim van Deutekom en Tom van de Kamp kwamen aan de start op de 100m school. Voor laatsgenoemde betekende dit een pr en een zilveren medaille. Later kwamen van Deutekom, de Graaf, Veenstra en van de Kamp uit in de categorie heren senioren open. Allen wisten nagenoeg hun tijden ook daar te verbeteren. Van Deutekom en de Graaf konden het podium betreden voor het zilver en het brons. Van Deutekom spande de kroon door dit weekend met een zestal medailles naar huis te gaan. Nick Oortwijn wist zijn tijd niet te verbeteren op de 100m vrij maar ging op de 100m vlinder wel met het zilver aan de haal.
Voor de dames senioren kwamen Marijke Monsma en Marion van de Berg aan de start. Monsma wist dit weekend net niet haar tijden aan te scherpen maar behaalde op de 50m school de tweede plaats. Van de Berg zwom hard naar de overwinning op de 100m vrije slag en de 100m rugslag. Op laatstgenoemde afstand dook zij onder de 1.06.  Merijn Ellenkamp en Olaf Achterberg hadden een groot aantal nummers op het programma staan dit weekend. Dit leverde een mooi aantal medailles en PR’s op. Ellenkamp behaalde op alle afstanden goud. Achterberg nam vier keer zilver mee naar huis.  Nick van Gemert zwom een pr op de 50m school en haalde zilver op de 100m school.  
Moe maar voldaan keerden de zwemmers huiswaarts. Coaches Jaco, Sebastiaan, Bas Ido, Judith en Fred kunnen terug kijken op een zeer geslaagd weekend.