Waterdieren festijn

Zaterdag 31 oktober was het dan zover HET WATERDIERENFESTIJN kon van start !

In totaal hadden 34 DWK zwemmertjes zich opgegeven voor deze gezellige middag ! De vrijwilligers zaten aan het bad / de lijnen werden gespannen / de klokkers stonden klaar / de speedo vlag werd "gehezen" en de kinderen konden niet wachten dus uiteindelijk waren we om 14.05 uur KLAAR voor de START !!!

Als eerste starten Marieke Remmelzwaal - Inge Hol - Harma van der Meer - Tom van de Wetering en Gerwin van Driesten met de 50 m schoolslag ! Daarna volgde de rest ... en was het Nynke Meijer die uiteindelijk het snelst deze 50 meter schoolslag zwom.

Nadat iedereen zijn of haar 50m schoolslag had gezwommen gingen we over naar de 50m Borstcrawl voor de kinderen die momenteel in de techniekschool zitten ! Van de techniekschool was Inge Hol de snelste ! Van het elementair (zij zwommen allemaal 25 m Borstcrawl) was het Carolien Grootendorst die haar borstcrawl super goed gezwommen had door als 1e te eindigen !

Na een korte pauze waarin de kinderen wat te drinken en wat lekkers kregen zijn we gestart met de 25m rugslag ! Marijn Pater presteerde het om in 23 sec 80 sec/100 als eerste aan te tikken !

Toen alle drie de gezwommen afstanden erop zaten hadden we nog tijd voor een leuke estafette ! Gerco (de speaker) liet de kinderen weten met een bal en een plankje op wat voor een manier dan ook zo snel mogelijk naar de overkant te gaan ! Iedereen mocht om het bad staan om haar of zijn teamgenootje aan te moedigen ! Het werd een gezellige boel waarbij uiteindelijk de tijden niet zo heel ver uit elkaar kwamen te liggen !

Na afloop konden de kinderen hun persoonlijke boekjes en een zakje chips ophalen en was er een eind gekomen aan het waterdierenfestijn.

Als ik de tijden zo zie moet ik moet zeggen dat IEDEREEN SUPER GOED GEZWOMMEN HEEFT ! We hopen uiteraard dat bij een volgende waterdierenfestijn iedereen weer aanwezig is en haar/zijn boekje meeneemt om de nieuwe tijden in te laten noteren!