Speedo zwemt Kring Speedo Club Meet

Zaterdag 21 november werd door de Speedo zwemmers in Wageningen de Kring Speedo Club Meet gezwommen. Deze wedstrijd is een teamwedstrijd, waarbij op elke afstand punten zijn te zwemmen.

Zaterdag 21 november werd door de Speedo zwemmers in Wageningen de Kring Speedo Club Meet  gezwommen. Deze wedstrijd is een teamwedstrijd, waarbij op elke afstand punten zijn te zwemmen. Door ziekte verscheen DWK met 16 in plaats van 18 zwemmers aan de start waarvan een aantal herstellende waren van griep. DWK wist het uiteindelijk toch tot een mooie 2de plaats te brengen!
Er werd gestart met de 4x50 vrij gemengde estafette. Hier verschenen aan de start Alieke van de Meer, Nick Fraanje, Simone vd Kraats en Justus Ykema. Met een tijd van 2.35.80 goed voor de 2de plek.
Voor meisjes minioren 3 stonden 3 50 meter nummers op het programma. Als 1ste werd de schoolslag gezwommen door Storm Willemsen, Lindi Bos en Tara Sieling. Willemsen zwom de snelste tijd maar werd helaas gediskwalificeerd. Bos zwom iets boven haar tijd, Sieling had een pr van 3 sec. Voor hen het volgende nummer was de 50 rug. Willemsen zwom nu weer de snelste tijd in een pr, Inge de Roller had een pr van 4 sec. Ook Bos zwom een pr en Sieling bleef boven haar tijd. Als laatste nummer zwommen zij de 50 vrij. Willemsen, de Roller, Bos en Sieling hadden allen een pr en Willemsen tikte als 1ste aan.
Bij de jongens minioren ¾ verscheen Toon Koudijs aan de start, hij werd 3de op de 50 rug in een pr, op de 50 school en 50 vrij lukte het hem niet zijn tijd aan te scherpen, maar de 50 vrij leverde hem wel de 2de plek op.
Meisjes minioren 5 was door ziekte flink uitgedund, Cathy Aelbers zwom de 50 vlinder in een mooi pr, de 100 wissel had zij ook een mooi pr maar werd helaas gediskwalificeerd en als laatste zwom zij de 100 vrij ook in een pr.
Bij jongens minioren 6 zwom Sook Willemsen de 50 vlinder, hij deed dit in de 2de tijd maar bleef wel boven zijn besttijd. Op de 100 wissel zwom Rens Koudijs, hij bleef boven zijn tijd en werd gediskwalificeerd. Willemsen zwom ook nog de 100 vrij, hij zwom de snelste tijd maar bleef boven zijn tijd.
Meisjes minioren 4 waren goed vertegenwoordigd. De 100 vrij werd gezwommen door Juliette Leeuwis, die in een mooi pr de snelste tijd zwom. Voor Alieke van der Meer was er de 3de plek, gevolgd door Rianne Bouw, die een pr zwom, en Anouk Meijer zwom deze afstand voor de 1ste keer. De 50 school werd gezwommen door Leeuwis, Simone van de Kraats, Rianne Bouw en Anouk Meijer. Meijer bleef iets boven haar tijd, de andere dames hadden mooie pr’s met voor Leeuwis de 3de plek. De 100 wissel werd door van der Meer naar een 2de plek gezwommen in een pr, van de Kraats bleef net buiten het ereschavot maar had wel een pr.
Bij de jongens minioren 5 verschenen voor de 100 vrij Justus Ykema en Niek Frijlink op de startblokken. Ykema zwom net iets boven zijn tijd maar had wel de 2de plek te pakken, Frijlink had een pr. Frijlink en Nick Fraanje zwommen de 50 school, dit leverde Frijlink weer een pr op en Fraanje bleef boven zijn tijd. Ykema zwom ook nog de 100 wissel en deed dit in de 2de tijd.

Het programma werd afgesloten met 2 estafettes, als 1ste de meisjes 4x50 wissel. Door ziekte werd deze op de dag zelf nog aangepast en zwommen Leeuwis ( rug) , De Roller (vlinder) , Meijer ( school) Bouw ( vrij) De dames brachten het tot een 4de plek.
De jongens zwommen als laatste de 4x50 wisselestafette, Rens Koudijs ( rug) Willemsen ( vlinder) Frijlink ( school) en Fraanje zwommen in 2.56.48 naar de 3de plaats.
Met hun coaches Antoinette van de Kraats, Ewout Ykema en Nick van Gemert kunnen de zwemmers terugkijken op een mooie prestatie!