DWK Dames winnen topper tegen VKC 03

Waar vorig seizoen thuis met 6-3 verloren werd van VKC’03, werd er afgelopen zaterdag met 6-2 gewonnen. De Barneveldse dames hebben een goede teamprestatie geleverd en kunnen zich alleen verwijten dat de score niet groter was. Door deze overwinning verstevigt DWK hun positie in het linkerrijtje. Vooraf gaf coach Marco van Manen al aan dat deze alleen gewonnen kon worden als DWK als een team samenspeelde.

In het eerste kwart konden de Barneveldse dames de score openen met een doepunt uit een manmeer situatie. Dit doelpunt werd gemaakt door Jantine ter Haar. VKC’03 had geen antwoord op de sterke verdediging van DWK en kon alleen maar kansen creëren uit afstandschoten. DWK ging door en Yvonne van Schendel scoorde uit een counter de 2-0. Net voor het einde van het eerste kwart wist DWK opnieuw een manmeer situatie te krijgen. Ook deze werd benut nu via Amanda van Dijk.

In het tweede kwart bleef DWK sterk spelen en gaf weinig kansen weg aan VKC’03. Helaas kon DWK de score niet uitbreiden, omdat ze de bal niet in het net wisten te plaatsen. Via een afstandschot wist VKC’03 de nul van het scorebord te halen. DWK wist in het tweede kwart maar één keer te scoren. Dit doelpunt werd gemaakt door Dagmar Jongman uit wederom een manmeer situatie.

Het derde kwart was het kwart dat DWK verslapte en VKC’03 in het spel liet komen. Door een goed keepende Jacqueline van Schendel konVKC’03 maar één keer het doel treffen. DWK kon de kansen die ze kregen niet benutten.

Het vierde kwart herstelde DWK zich in de verdediging en gaf geen grote kansen meer weg. DWK kon, net zoals in de gehele wedstrijd, weinig kansen creëren en daarom werd de score ook alleen maar uitgebreid door twee benutte manmeer situaties. De doelpuntenmakers van de manmeer situaties zijn Colette Broekgaarden en Esther van der Meulen.

Zaterdag moeten de barneveldse waterpolodames thuis spelen tegen de lager geplaatste Swol 1894 2. Door die westrijd te winnen kan DWK de achtervolgers op een achterstand zetten en de aansluiting met de top behouden.