Zwaarbevochten punt voor DWK Heren

Afgelopen zaterdag kregen de heren S.G. Haerlem’04 2 op bezoek in Barneveld. Na de gewonnen derby bij Flevo uit Nijkerk vorige week, waren de Barnevelders vastberaden deze lijn door te trekken. De waterpoloheren uit Haarlem zijn een sterke ploeg met een enkele oud hoofdklassespelers, ze staan 3 plekken boven D.W.K. op de 2de plaats.

De wedstrijd begon zeer goed van de zijde van D.W.K. met een 3-0 voorsprong, met doelpunten van Barry Keetman en Willem van de Bovenkamp. De Haarlemmers wist de achterstand voor het einde van de 1e periode nog terug te brengen na 3-2, door 2 goed ingeschoten manmeer situaties.

De 2de periode waren het weer Barry Keetman en Willem van de Bovenkamp die het net van de tegenstander wisten te vinden, waardoor al gauw 5-2 op de scorebord genoteerd kon worden. Helaas wisten de Haarlemmers ook in deze periode weer de aansluiting te vinden met weer 2 uitgespeelde manmeer situaties. De 2de periode eindigde hiermee met een score van 6-6.

De wedstrijd begon wat grilligere vormen aan te nemen, want de Haarlemmers waren niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. De 3de periode wisten de Haarlemmers toch dichterbij te komen tot aan 7-6 met wederom een doelpunt van Barry Keetman.

De laatste periode begon met een manmeer aan de zijde van D.W.K. Helaas resulteerde dit niet in een doelpunt. Het was weer Barry Keetman die wist te scoren, waardoor 8-6 werd genoteerd. Het zag er goed uit voor de Barnevelders, met een voorsprong van 2 doelpunten, maar helaas wisten de tegenstanders al gauw weer het net de vinden van de Barneveldse keeper Fred Nijenhuis. 3 minuten voor tijd wisten de Haarlemmers dan toch de gelijkmaker te scoren. Dit was de score die gehandhaafd bleef tot de scheidsrechter de wedstrijd affloot. Enigszins teleurgesteld verlieten de Barnevelders het water. Ondanks dat ze de hele wedstrijd op voorsprong hadden gestaan moesten ze de Haarlemmers toch een punt laten meenemen. Desondanks kunnen de heren van D.W.K. terugkijken op een uitstekende wedstrijd.