Waterpolodames verspelen grote voorsprong

Voor de Barneveldse waterpolodames stond afgelopen weekend Proteus uit Twello op het programma. DWK kon Proteus op de ranglijst voorbij door te winnen.

Het eerste kwart werd gewonnen door DWK. Ester van de Meulen en Dagmar Jongman scoorde beide uit een manmeer-situatie en zorgde voor de 2-0 eindstand van het eerste kwart.

In het tweede kwart hadden beide teams moeite met kansen creëren en het benutten van deze kansen. Twintig seconde voor het einde van het tweedekwart wist DWK een strafworp te versieren. Deze strafworp werd door Esther van de Meulen binnengeschoten.

Proteus wist al snel in het derde kwart de aansluitingstreffer te scoren. In de tweede helft van dit kwart wist DWK orde op zake te stellen. Yvonne van Schendel, Colette Broekgaarden en Marise Knotters scoorde voor DWK en zette DWK op een 6-1 voorsprong.

Ook in het vierde kwart wist Proteus snel te scoren. Niet veel later scoorde Proteus uit een manmeer-situatie en was de voorsprong va DWK terug gebracht naar 6-3.
Door deze goals kreeg Proteus weer hoop en DWK raakte in paniek en begon slordig te spelen. Het gevolg hiervan was dat Proteus in hun spel kon komen en de 6-4 scoorde. Met nog een minuut gooide Proteus alles op alles en wist een manmeer-situatie te krijgen. Uit deze manmeer-situatie wist Proteus te scoren. Helaas voor DWK wist Proteus nogmaals te scoren, waardoor de wedstrijd eindigde in een remise.

De Barneveldse dames zullen dit punten verlies proberen recht te zetten tegen Aquapoldro. Aquapoldro staat 1 plaats lager op de ranglijst met evenveel punten, alleen met een wedstrijd meer gespeeld. Deze wedstrijd word zaterdag om 18.25 uur gespeeld in het zwembad de Veluwehal te Barneveld.