Barneveldse poloheren te sterk voor De Hof

Na in de eerste ronde Proteus uit Twello te hebben verslagen, trof DWK in de tweede ronde van het bekertoernooi een onbekende ploeg in De Hof uit Neede. De Barnevelders zetten het duel in winst om. Het werd 6-12.

Op papier was het een tegenstander waarvan niet verloren mocht worden. Dit was direct ook de doelstelling, er moest gewonnen worden in Neede.
Zonder Gijsbert van Beek en Walter Heimgartner werd er sterk begonnen. DWK had een veldoverwicht en creëerde kansen te over. Zoals vaker in de eerste periode ontbrak het echter aan scherpte bij de Barnevelders; grote kansen werden onbesuisd gemist, overtalsituaties werden door slechte passing weggegeven. Na een beschamende achterstand van 1-0 werd de eerste periode uiteindelijk toch afgesloten met een 1-2 voorsprong. Deze stand was echter geen weergave van de verhoudingen in het veld.
In de tweede periode had DWK het vizier weer op scherp en liep uit naar een 1-6 voorsprong aan het einde van de periode. Verdedigend werd er niets weggegeven en aanvallend begon het ook te lopen. Het mooiste voorbeeld hiervan was een overtalssituatie waarbij de verdediging van De Hof door snelle en zuivere passes uit elkaar werd gespeeld. Uiteindelijk was 'Circus Theo' het eindstation door de bal in het doel te werken. Na een zeer geslaagde tweede periode was de derde periode er één van het kansen missen en doelpunten weggeven. Zoals ook bleek in de wedstrijden tegen ZV Utrecht en VZC Veenendaal was DWK niet in een staat een gelopen wedstrijd uit te spelen. Wederom liet DWK de tegenstander het gevoel krijgen dat er nog iets van de wedstrijd gemaakt kon worden. De derde periode werd zelfs verloren met 3-1 en derhalve afgesloten met een 4-7 voorsprong. De laatste periode was echter weer voor DWK. De tegenstander leek moegestreden en hoewel er nog een aantal schoonheidsfoutjes waren, liepen de Barneveldse waterpoloërs uiteindelijk uit naar een eindstand van 6-12. Een zakelijke overwinning die misschien wel wat hoger uit had moeten vallen.
Zaterdag speelt DWK tegen De Dolfijn uit Amsterdam. Dit belooft een aardige opgave te gaan worden aangezien de Amsterdammers tot nu toe goede resultaten hebben neergezet in de competitie. De wedstrijd in De Veluwehal begint om 19.15 uur.