DWK goed vertegenwoordigd op NK estafette in Eindhoven

Afgelopen zondag vonden in Eindhoven de Nederlandse Estafette Kampioenschappen plaats. Tijdens dit kampioenschap kwamen zo’n 20 ploegen uit Nederland aan de start. DWK was dit jaar in alle categorieën vertegenwoordigd wat wijst op het succes en de aantrekkingskracht van DWK als regiovereniging.

Goud en zilver voor junioren estafette ploegen DWK
Tijdens het ochtendprogramma waren de allerjongsten aan de beurt (jongens en meisjes van 9 tm 15 jaar) Tijdens het middagprogramma waren het de jeugd en senioren zwemmers die op de startblokken verschenen. Het grootste succes kwam op naam van jongens junioren 4 , Jelle Derksen, Michiel Bouw, Jacco Doest, Ivar van Ginkel en Jacko van der Meer werden Nederlands estafette kampioen. Zij werden winnaar van de 4 x 100 meter schoolslag mede dankzij een geweldige 100 meter van Derksen. De oudste meisjes (Marisssa Taribuka, Anoeska van de Kraats, Manon Friskes, Esmee Bos en Aniek Broekhuizen) lagen goed op koers naar een medaille maar door een diskwalificatie op de 4 X 100 meter vrije slag ging dit bijna niet door echter aan het eind van het programma bleek dat de voorsprong op de achtervolgers nog zodanig was dat zij een mooie zilveren medaille konden ophalen. Heel bijzonder in deze groep was dat Esmee Bos een nieuw Nederlands record zwom op de 100 meter rugslag. Zij was al recordhouder sinds januari 2009 maar scherpte haar eigen tijd met een halve seconde aan. De jongens tussengroep (Thomas Leeuwis, Nino Sieling, Jurre Stammes, Marnix Ykema en Mike Fraanje) zwommen gedegen races in deze leeftijdscategorie en voor een aantal jongens was dit een eerste optreden op een Nederlands kampioenschap estafette zwemmen. Zij eindigden op een 12e plaats. De jongste jongens, Rens Koudijs, Toon Koudijs, Nick Fraanje en Justus Ykema zwommen onder aanvoering van Sook Willemsen naar een 8e plaats in het eindklassement. De meisjes, Wieke Kool, Rosanne Leeuwis, Lisette Groeneveld, Laura Keijser en Anouk van Nellestijn deden daar een schepje bovenop door als 5e uit de eindstrijd te komen ondanks dat er twee diskwalificaties waren. Al met al werd er door de minioren en junioren menig persoonlijk record gezwommen wat aan het begin van het seizoen een prima prestatie is. De trainers Sebastiaan Kuijper en Judith Erkens konden tevreden terugkijken op een succesvolle wedstrijd.

 

Goede 4e plaats voor herenploeg
Na een pauze van een uur mochten de jeugd en senioren zwemmers aan de start verschijnen. Zij werden deze middag begeleid door hun trainers Jaco van Gent en Christiaan Sloof. De heren wilden hun 5e plaats van vorig jaar verbeteren. De dames waren na een jaar van afwezigheid ook weer van de partij. De dames moesten alle zeilen bijzetten op de diverse estafettes. Een opvallende uitslag bij de dames was de 10 X 100 meter vrije slag estafette, waarbij de DWK dames als 11e stonden ingeschreven maar waar zij uiteindelijk 7e werden. In het overall klassement eindigden zij op een 8e plaats en dit is een bemoedigend resultaat te noemen na een jaar van afwezigheid.
Bij de heren was de strijd zeer spannend zeker om het feit dat zij voor aanvang van de laatste estafette nog kans hadden om een medaille te halen. Hiervoor moesten zij 9 seconden goedmaken op Trivia uit Groningen. Ondanks de inspanningen van alle zwemmers lukte dit helaas net niet waardoor DWK overall op een 4e plaats eindigde.
Volgend weekend staat de start van de E-ON Nationale Zwem Competitie op het programma voor 60 zwemmers van DWK. Zij zullen dan de Dinkel uit Denekamp en de Bikkel uit Hoogenveen ontmoetten in de hoogste klasse van deze competitie. Vorig jaar behaalden zij een 5e plaats na 5 ontmoetingen. Voor dit seizoen is opnieuw een plaats in de top 7 een doelstelling.