DWK aan kop bij Gelderse Hoofdklasse

De Barneveldse zwemvereniging DWK heeft afgelopen zaterdag met een ruime voorsprong op de nummers twee en drie de leiding genomen tijdens de eerste ronde in de Gelderse zwemcompetitie. De zwemmers wisten 14 maal de koppositie te behalen.

Olaf Achterberg zwom zijn races iets boven zijn tijd maar wist op de 100 vrij de tweede positie te bemachtigen. Floor Verhaar en Ferry Weertman zegevierden op elk gezwommen nummer. Eerstgenoemde zwom in 2.15.54 naar een keurig PR op de 200 rugslag. Weertman bleef zowel op de 100 vlinder als op de 200 wissel ruimschoots onder zijn tijd.

Voor de dames kwam Marion van de Berg aan de start. Zij wist op beide afstanden het goud te pakken en bleef iets boven haar persoonlijke tijden. Marloes Resink zwom op de 200 rug en de 50 vlinder een keurige race.  Natasha Bosma heeft dit seizoen de jeugd achter zich gelaten en zwom zich dapper door de strijd binnen de senioren groep.

Nick Oortwijn liet zien dat hij een zwemmer is met kwaliteiten op de vlinderslag. Op de 100 meter eindigde hij net naast het podium. Ico Broekhuizen is dit seizoen samen met zijn zus Aniek overgestapt naar DWK. Hij wist zijn eerste wedstrijd onder de vlag van DWK goed voor de dag te komen. Op de 200 rugslag zwom hij 1 seconde van zijn tijd af. Op de 50 meter school sleepte hij voor DWK het brons in de wacht en moest hij zijn nieuwe clubgenoten Jacko van der Meer en Johan Veenstra, schoolslagspecialisten, voor zich dulden.  Robin Bos kwam vier keer aan de start. De ene race verliep meer naar tevredenheid dan de andere. In de estafette wist Bos als startzwemmer nog een scherp PR op op de 100 rug in de wacht te slepen. Jeanine Burgers en Iris Kool bleven keurig in de buurt van hun tijden. Voor Burgers leverde de 100 rugslag een derde plaats op in het klassement. Diane Schoenmaker en Sanne Willemsen wisten beiden na drie gezwommen afstanden naar huis te keren met een PR. Schoenmaker tikte in 1.20.10 aan op de 100 vlinder. Willemsen haalde nagenoeg een seconde van haar tijd op de 100 meter rugslag. Marloes Erkens zwom overtuigend haar eerste seizoenswedstrijd met dikke pr’s op 200m wisselslag en 100m vlinderslag!

Nino Sieling kwam voor jongens junioren 1 aan de start. Sieling bleef op de 100 school en 200 vrij boven zijn tijd, maar wist zich goed te herstellen op de 50 meter rugslag wat hem naast een zesde plaats een PR opleverde. Marnix Ykema liet zien als nieuwe zwemmer binnen DWK dat hij over veelbelovende kwaliteiten beschikt. Op alle drie de afstanden wist hij ruimschoots naar een PR te zwemmen. Thomas Leeuwis tikte niet alleen drie maal als tweede aan maar wist op de 200 meter vrije slag met bijna 5 seconden zijn PR aan te scherpen. Anoeska van de Kraats zwom deze middag de 100 en 200 meter schoolslag waarbij er helaas op de 100 meter een diskwalificatie volgde. Laura Willemsen tikte als derde aan op de 200 vrij in een PR, maar voor haar nog belangrijker betekende dit een limiet voor het NJK in januari. Hanneke Groen bleef dicht bij haar besttijden op de 50 rug en 50 vlinder, helaas kreeg zij op de 100 rug een diskwalificatie. Aniek Broekhuizen komt de groep van meisjes junioren 3 vergezellen dit seizoen. Broekhuizen wist niet alleen op de 50 vrij een PR neer te zetten maar verbaasde zichzelf door op de 200 vrij een  tijd neer te zetten van 2.21.61 en daarbij als eerste aan te tikken. Manon Friskes zwom op deze afstand naar een 2e plaats en won overtuigend de 100m schoolslag in een pr, waarop ze komend seizoen wellicht hoge ogen kan gooien. Marissa Taribuka deze middag uitkomend in de leeftijdsklasse jeugd en senioren op de 50 en 100 meter vrije slag. Taribuka hield zich goed staande en eindigde met respectievelijk een eerste en derde plaats. Quinn Massée  liet zien dat hij klaar is voor het nieuwe seizoen door zowel op de 50 vrij als op de 100 rug een mooi PR neer te zetten. Michiel Bouw, Jacco Doest, Ivar van Ginkel en Jacko van der Meer lieten zien dat zij de sterke hand hebben in het junioren veld binnen Gelderland. Bouw zwom op de 50 vrij in een PR naar plaats 2 en nam op de 200 meter schoolslag de leiding. Doest nam enkel genoegen met twee maal als eerste aantikken op de 50 vrij en de 100 rug. Waarbij hij op eerstgenoemde afstand een PR neerzette. Van Ginkel volgde op de 100 rug achter Doest in een PR van 1.07.62. Van der Meer behaalde op de 50 meter school het goud maar moest op de 100 meter een tweede plaats tegemoet zien.

De wedstrijd werd afgesloten met een 4 maal 100 wissel estafette voor de heren. Hierop werden Bos, Veenstra, Oortwijn en Weertman eerste. Bij de dames was het nog een spannende race waarbij Bosma, Erkens, Broekhuizen en Taribuka vanaf een vierde plaats naar het zilver wisten te zwemmen.