Swimteam trials deel 2 26 juni

Zaterdag 26 juni jl. heeft DWK voor haar zwemafdeling een wedstrijd georganiseerd. Er waren meer dan 50 zwemmers uit de afdelingen swimkick, minioren en junioren aanwezig. Met voor het eerst weer publiek op de tribune en muziek van een DJ werd het een echt zwemfeest waarbij ook nog eens mooie persoonlijke records werden gezwommen.

Voor een aantal zwemmers van de afdeling Swimkick was het voor het eerst dat zij aan een zwemwedstrijd meededen. Spannend! Maar gelukkig was er goede begeleiding van trainers Iris van Aurich, Jade Hazeleger en Laura Volkers. Met de juiste aanwijzingen en aanmoediging hebben de swimkickers prachtige prestaties neergezet. De jongste groep bestond uit Teije Baars, Evy Burgerhart, Dorean Iseger, Mees Jansen en Noor de Vogt. Zij zwommen allemaal 25m vrije slag en 25m rugslag. De zwemmers die al een jaartje ouder zijn mochten de dubbele afstand zwemmen: 50m vrije slag en 50m schoolslag. Deze groep bestond uit Iglesias David, Moira Iseger, Lieva Kluiter, Daan van Meerveld, Aleksi Mellema, Ilia Mellema, Kane van Middedorp en Maurits Nagelvoort. Op de 50m vrije slag zwommen Moira, Daan en Maurits zwommen alle drie een mooi PR.

Bij de minioren stonden vier afstanden op het programma. Allereerst de 50m vrije slag. 17 zwemmers hebben deze afstand gezwommen en 12 van hen wisten hierop hun tijd te verbeteren. Met 34.61 was Maryse Kuijper de snelste deelnemer. Eva Spelt en Gerlin van de Krol hebben de grootste tijdsverbetering laten zien, beide meisjes zwommen 6 seconden van hun tijd af en snelden naar respectievelijk 48.48 en 49.60.

De volgende afstand was de 100m rugslag. Het was wederom Maryse Kuijper die de snelste tijd neerzette in 1:32.42, bij de meisjes gevolgd door Sofie van Poecke en Willemijn Vonk. Willemijn zwom deze afstand voor het eerst. Bij de jongens zwom Tygo van de Wal een heel mooi PR, met een verbetering van 7 seconden kwam hij tot een tijd van 1:42.29. Ook Jorne Pol scherpte zijn PR aan tot 1:47.47. De 50m vlinderslag werd gewonnen door Sven Potappel in een tijd van 39.35, een pr.

Tot slot de 100m schoolslag. Helaas werden er op deze afstand een aantal foutjes gemaakt, waardoor er diskwalificaties van een aantal zwemmers volgde. Gelukkig waren wel een aantal kinderen die zich aan het einde van de wedstrijd niet van de wijs lieten brengen en knappe PR’s noteerden. Bij de meisjes won Sofie van Poecke in 2:01.36 (pr) en bij de jongens Sven Potappel in 1:47.16. Opvallend bij de jongens was Sil van Dijk die 13 seconden van zijn tijd afzwom en een tijd 1:53.07 op de klokken zette.

Bij de junioren was en uitgebreid programma voorgeschoteld waaruit de zwemmers zelf hun te zwemmen afstand mochten kiezen. Een 8-tal zwemmers koos ervoor de 200m vrije slag te zwemmen en allemaal zwommen ze hierop een persoonlijk record. Laura Volkers zette de snelste tijd neer in 2:33.89. Bij de jongens won Ruben Baars in 2:36.32. De grootste tijdsverbetering heeft Daan Schaddelee neergezet. Hij zwom maar liefst 44 seconden van zijn tijd af tot 3:13.84. Daan en Ruben zijn eigenlijk nog minioren zwemmers, maar mochten in deze wedstrijd al meedoen bij de junioren.

De 50m schoolslag was een prooi Bas van Daatselaar. Hij won deze afstand in 42.57. Bij de meisjes was Maud ten Broek de snelste in 43.36. In totaal startten op deze afstand 13 zwemmers. Zij verbeterden allemaal hun persoonlijk record.

Hierna stond voor de jongens en meisjes van de junioren de 100m rugslag op het programma. Gewonnen door Laura Volkers in 1:16.41 en een grote tijdsverbetering voor Myrthe Rijpma naar 1:26.89. Nog maar net hersteld van de 100m rugslag stond voor Myrthe alweer de 200m wisselslag op het programma. Deze zwom zij samen met Tess Jansen. Beide meisjes zwommen een persoonlijk record in resp. 3:10.86 en 3:27.10.

De 50m vrije slag werd gewonnen door Maud in een mooi PR van 32.70. Anna Spelt en Karlijn Siderius maakten er een spannende strijd van. Beide meisjes tikten exact tegelijk aan in 33.93. Dit is voor beiden een verbetering van hun snelste tijd. Bij de jongens was het Ruben Baars die de 50m vrije slag won. Zijn tijd was 31.95, een fractie boven zijn PR. Het laatste onderdeel voor de junioren was de 200m schoolslag. Fenne de Vogt won deze afstand. Zij zwom 14 seconden van haar tijd af waarmee haar PR nu op 3:32.45 staat. Ook Chantal van Harten en Elena Looijen zwommen seconden van hun tijd af naar resp. 3:42.64 en 3:43.79.

DWK kan terugkijken op een geslaagde wedstrijd en bedankt de vrijwilligers en coaches voor de organisatie.