DWK zwemt “coronaproof” in 1e ronde KNZB Zwemcompetitie

Barneveld/Utrecht – De zwemselecties van DWK hebben afgelopen weekend een start gemaakt met de Nationale Zwemcompetitie. Voor het eerst in haar bestaan is er voor gekozen om met twee competitieploegen deel te nemen. DWK-1 startte met een uitwedstrijd in Utrecht, DWK-2 organiseerde de eerste wedstrijd in het eigen Veluwehal zwembad. Beide wedstrijden hadden uiteraard maatregelen toegepast conform de richtlijnen van de overheid. Zo mocht er helaas geen publiek aanwezig zijn en droegen coaches, officials, vrijwilligers en deelnemers een mondkapje.

DWK-2 ontving in Barneveld zwemteams vanuit Putten, Nunspeet en Nijkerk. De ploegen zijn goed aan elkaar gewaagd en dat leverde met regelmaat interessante wedstrijden op. Er werd goed gezwommen en met overwinningen voor Jade Hazeleger (200 vrije slag en 50 schoolslag), Lucas Leeuwis (100 vrije slag en 50 vlinderslag), Harma van de Meer (100 rugslag), Lili Oosting (100 vlinderslag en 100 wisselslag) werden goede punten gescoord. Ook de junioren-estafette 4x50m vrije slag met Lili Oosting, Lieke van den Berg, Fenne de Vogt en Marthe Versteeg was belangrijk voor het competitie-resultaat.

DWK-2 bij de eerste competitiewedstrijd in het thuisbad.

In Utrecht was Zwemlust Den Hommel de tegenstander van DWK-1. De senioren zijn dit seizoen nog dominanter dan voorgaande jaren, maar bij de jongere leeftijden wordt het hard werken om schade te beperken. Overwinningen waren er bij de senioren-dames voor Isabel Aardema (100 schoolslag), Frouke Beeksma (100 vrije slag en 50 rugslag). Ardi Knol (100 schoolslag) en Luuk Nijland (100 vrije slag en 50 rugslag) wonnen bij de heren. Ronis van Everdingen en Inge Koekoek wonnen de 400 vrije slag én 100 schoolslag bij de jeugd tot 17 jaar. Zowel de meisjes junioren 4x50 vrije slag, met Senna Levering, Laura Volkers, Yanou Vaessen en Marieke Koekoek, als de dames senioren 4x200 vrije slag (Aardema, Lena Minderaa, Celine Schoenmaker en Vera Renshof) waren te sterk op de estafettes.

De trainersstaf is tevreden over deze 1e competitieronde, mede ingegeven door de 40 nieuwe persoonlijke records die werden behaald en dankt ook alle vrijwilligers en officials die de wedstrijden mogelijk hebben gemaakt in deze bijzondere tijden. De volgende ronde staat gepland voor zaterdag 7 november. DWK-1 ‘speelt’ dan thuis en ontvangt ESCA uit Arnhem. DWK-2 gaat op bezoek bij Flevo in Nijkerk.


Ab, Debby, Gerald, Greta, Henny, Hilde, Ingrid, Jeannette, Jennie, Jeroen, Marga, Marja, Mieke, Mireille, Raoul, René, Truus en Willy, dank voor jullie vrijwillige inzet dit weekend als coach, official of vrijwilliger!