Minioren

Nadat zwemmertjes de basis zwemtechnieken hebben geleerd in het Swimkick programma, vervolgen zij hun carriere bij de Minioren. Een mooie fase, waarbij je nog beter leert zwemmen en kennis maakt met allerlei soorten wedstrijden!

De groep is verdeeld in drie groepen, waarbij je periodiek techniektoetsen doet om je progressie zichtbaar te maken.

Minioren C

 Zwemmers stromen vanuit het Swimkick programma door naar de Minioren-C groep. Hierbij wordt 2x per week getraind en staat het kennismaken met wedstrijdzwemmen en het verbeteren van de zwemtechniek van de 4 slagen, start en keerpunt centraal.  Wanneer wordt voldaan aan de techniektoetsen BRONS stroomt een kind door naar Minioren-B.

Minioren B

Het programma bestaat uit 2 tot 3 zwemtrainingen waarbij we verder gaan met het verbeteren van de techniek en de kids kennis maken met meerdere trainingsvormen. Wanneer wordt voldaan aan de techniektoetsen ZILVER stroomt een kind door naar Minioren-A.

Minioren A

Eenmaal in de Minioren-A groep wordt met 3 trainingen per week natuurlijk nog steeds gesleuteld aan techniek. Daarnaast komen de zwemmertjes in aanraking met ‘grotere’ wedstrijden. Wanneer wordt voldaan aan de techniektoetsen GOUD stroomt een kind door naar de juniorengroep.