Update i.v.m. gewijzigde Corona-maatregelen 21-04-2020: DWK volgt Corona-richtlijnen RIVM en KNZB

Naar aanleiding van de aangekondigde versoepelingen in de maatregelen vanuit het kabinet en het RIVM betreffende sport voor jeugd, merken wij dat hier over het algemeen enthousiast op wordt gereageerd door sporters, ouders en vrijwilligers. 

Met betrekking tot sport voor jeugd is het volgende gewijzigd:

  • Kinderen en jongeren krijgen vanaf 29 april meer ruimte van het kabinet voor georganiseerde buitensport en -spel (geen officiële wedstrijden).
  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten.
  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.

Onze trainers kijken uit naar het moment dat zij met onze jeugdige sporters weer in het zwembad of op een veld kunnen sporten.

Aangezien wij een zwem- en waterpolovereniging zijn en voor het uitoefenen van onze geliefde sport een zwembad nodig hebben, kunnen wij onze sport nog niet beoefenen. Als bestuur zijn wij wel aan het onderzoeken of er een mogelijkheid is om op een buitenterrein met onze jonge leden een vorm van landtraining te verzorgen. De gesprekken hierover worden momenteel gevoerd.

Wij benadrukken dat wij uiteraard de richtlijnen van het RIVM en de hieruit voorvloeiende richtlijnen van de KNZB zullen blijven volgen.