Van de zwemcoaches!

Beste zwemsters, zwemmers, collega-trainers, mede-commissie-leden,

Ik heb maandagavond naar de persconferentie gekeken waarin werd aangekondigd dat bijeenkomsten, evenementen en activiteiten tot 1 juni niet zijn toegestaan. Ik gok dat jij en/of je ouders die ook hebt gezien. Daarmee wordt een dikke streep gezet door ons zwemseizoen. Geen trainingen, geen wedstrijden, geen Gelderse, geen Nederlandse en geen andere activiteiten die ons binden. Allerbelangrijkste prioriteit is natuurlijk de gezondheid in een ieders omgeving en in de samenleving in het algemeen. Voordat wij weer een wedstrijd kunnen zwemmen, coachen of organiseren moet eerst die strijd overwonnen zijn.

Nu zit ik inmiddels anderhalve week thuis te werken en ik merk bij mijzelf dat ik het zwemmen echt mis en geen idee heb wat ik met al die vrije tijd moet doen. Het huis is al aan kant, badkamer is schoongemaakt, de kledingkast uitgemest en de berging is ook al helemaal opgeruimd. En dat is pas na 10 dagen. Nu bracht gisteravond wel weer even wat roering, dan merk je pas goed hoeveel mensen er betrokken zijn binnen onze sport. Iedereen moet zo goed als gelijktijdig op de hoogte gebracht worden van het nieuws en de impact die dit heeft op de zwemsport. De komende dagen trekken we op het bondsbureau er nog voor uit om alles in detail uit te werken; want hoe sluit je bijvoorbeeld de Zwemcompetitie af?

Wat ik me ook goed realiseer is dat we de tijd die nu ‘vrij komt’ ingezet kan worden om de blik op de toekomst te richten! Want uiteindelijk komt er een seintje dat we weer kunnen gaan sporten, en dat het ‘normale leven’ weer langzaamaan terug zal komen. Ook dat zal niet zo maar kunnen en daarom is het zo belangrijk dat je ook in deze onaangekondigde vakantieperiode (qua sporten dan) actief blijft. Daag elkaar uit met challenges via social media, wees actief wanneer het kan. Check bijvoorbeeld de video's van Sebastiaan, linkjes hieronder. Deel met elkaar wat je aan het doen bent, houd contact met elkaar; want dat sociale contact is een van de basiskenmerken van een vereniging!

Heel veel wijsheid en sterkte de komende periode. Wees gezond, wees veilig!

Groetjes

Jeroen

Vlog Sebastiaan | oefeningen deel 2 | oefeningen deel 3