Verslagje Amerena Miniorenrace in Amersfoort

Zaterdag 15 februari hebben 21 minioren van De WaterKip deelgenomen aan de Amerena Miniorenrace in Amersfoort. Een leuke drukbezette sprintwedstrijd waarin maar liefst 52 persoonlijke records werden verbroken. Opvallend was de vrije slag waarop 18 van de 21 zwemmers hun tijd hebben verbeterd.

Er waren verschillende prijzen te winnen. Er werd gezwommen voor de winst van een klassement, waarbij alle zwemmers uitkwamen op ofwel alle slagen in 50m of alle slagen in 25m. De 3 snelsten per klassement ontvingen een medaille. Het klassement bij de meisjes 6-8 jaar heeft Mare de Vogt op haar naam geschreven, waarbij zij op elke afstand zelfs een persoonlijk record zwom. Dit gold ook voor Sil van Dijk. Hij werd de winnaar van het klassement ‘25m jongens minioren 4,5,6’ in alleen maar persoonlijke records.

Naast de klassementen waren er gedurende de wedstrijd zgn. drakenraces. Voorafgaand aan enkele series werd bekend gemaakt dat de winnaar van de serie een prijs kon winnen; een drakenknuffel. Deze leuke verrassingsprijs werd bij DWK gewonnen door Lili Oosting, Karlijn Siderius, Elin Baars en Sven Potappel.

De grootste tijdsverbetering heeft Ruben van Maanen neergezet. Hij zwom op de 50m rugslag maar liefst 7,76 seconden van zijn tijd af.  Bij de meisjes heeft Maryse Kuijper een enorme vooruitgang geboekt. Op alle afstanden heeft zij haar tijd weten te verbeteren, waarbij de 50m vlinderslag het meeste opviel: zij verbeterde haar persoonlijke record met 6,28 seconden. Naast Maryse, Sil en Mare waren er nog 3 zwemmers die vier persoonlijke records hebben neergezet. Noa van Egdom, Joëlle Goodijk en Esmee van de Pol hebben alle afstanden sneller dan ooit gezwommen.

De wedstrijd werd afgesloten met een ludieke mix estafette van 4x25 benen. Met een plankje startte de eerste zwemmer vanuit het water en aan de overkant werd deze als een estafettestokje doorgegeven. Een originele afsluiting van een succesvolle wedstrijd.