Heren senioren DWK winnen regionaal estafette zwemtoernooi

NIJVERDAL – Afgelopen zaterdag hebben vier teams van DWK, de meisjes en jongens junioren en de dames en heren senioren, deelgenomen aan de Regionale Estafette kampioenschappen in Nijverdal. Het drukke zwembad, waar meer dan 300 zwemmers aanwezig waren, was toneel van enkele spannende races. Met name de clash tussen Aqua Novio ’94 en de DWK-heren was erg spannend.

Met alleen maar estafette onderdelen over sprintafstanden zat er behoorlijk tempo in de wedstrijd. De junioren kwamen sterk voor de dag met goede races, waarin enkele persoonlijke records werden verbeterd. Beste resultaat van de jongens waren de 11e plaatsen op de 4x50 vrij-, school- en vlinderslag estafettes. De meisjes junioren kwamen op de 4x50 rugslag tot een mooie 9e plek. Beide teams kwamen tot een 14e plaats in de eindrangschikking.

De senioren dames hadden sterke races, maar kwamen telkens tekort voor een podiumplaats. Dat werd doorbroken op de laatste estafette, de 4x50 schoolslag, waarin met 2.22,26 een derde plek werd bemachtigd. De heren senioren wisten de 4x50 vrij en 4x50 wisselslag te winnen met zeer sterke tijden, vooral zo vroeg in het seizoen. Met name de 1.32,08 op de 4x50 vrij was erg sterk. Op de andere onderdelen werden zij tweede.

Afsluitend stond er een 10x 50m vrije slag estafette op het programma, waarbij de heren en dames afwisselend zwommen. Met 4.16,39 werd de tweede tijd genoteerd. Boeiend was de race, waarbij de uiteindelijke nummer 1 startte met 5 heren, terwijl de “Kippen” om en om van start gingen.

De gemaakte marge op de concurrentie was genoeg om uiteindelijk met 1.13 seconde verschil de winst te pakken in het heren-seniorenklassement. De dames eindigden als vierde.