Succesvolle Jeugdwedstrijden in Wageningen

Terwijl de oudste zwemmers van de club strijden bij de ONK voor Masters in Rotterdam (verslag volgt!), waren de jongsten juist actief in Wageningen, voor de jeugdwedstrijd deel 3. Er waren naast DWK nog 4 zwemclubs vertegenwoordigd, namelijk  De vrije slag uit Ede, RZC Renkum, VCZ Veenendaal en de thuisclub De Rijn. Genoeg deelnemers dus, waarvan ook een aantal debutanten.

Met deze groep, Minioren 1 en 2, werd de wedstrijd ook begonnen met de 25 meter vrije slag. Voor DWK eindigde Tim Burgerhart gelijk op de eerste plaats en ook bij de meisjes was er succes. Mieke de Graaf werd tweede en Anouk van de Steeg behaalde plek 1 op deze afstand. Later in de wedstrijd behaalden deze meiden weer plek 1 en 2 maar dan op de 25 meter rugslag, knap gedaan! De jongens uit Minioren 4 zorgden voor een volledig DWK oranje podium op de 50 meter vrije slag, met Sandro van de Beek op plek 1 en vlak daarachter Jorne Pol en Tygo van de Wal.

Voor heel veel zwemmers is de vlinderslag een zwaar onderdeel, deze werd veel gezwommen deze wedstrijd. De 50 meter vlinderslag voor Minioren 5 werd bij de meisjes gewonnen door Tess Jansen, derde werd Fiene van Maanen beiden voor DWK. Sven Potappel won bij de Minioren 4 en bij de meisjes werd Tessa van Beek derde op dit onderdeel. Er werd ook een 100 meter vlinderslag gezwommen met een gouden medaille voor Ruben Baars.

Het laatste onderdeel was weer een estafette, 4 x 50 meter vrije slag met maar liefst zes DWK teams, leuk om te zien dat zoveel zwemmers zo enthousiast als team wilden presteren, er werd aangemoedigd en toegejuicht. Aan het einde van de wedstrijd volgde de prijsuitreiking met deze keer weer medailles voor plek 1, 2 en 3. Het was weer een geslaagd optreden voor de Minioren, met naast medailles ook persoonlijke records en vooral veel sportiviteit!