PR-regen bij Minioren-Junioren wedstrijden

Afgelopen zaterdag werd er weer een mooie wedstrijd gezwommen door de Minioren en Junioren van DWK. De wedstrijd begon met een challenge 25 meter vrije slag, waarbij er op 2 momenten een koprol in het water gemaakt moest worden. Voor veel kinderen een nieuw onderdeel en daarom voor sommigen best een beetje spannend. Deze afstand werd gewonnen door Elin Baars bij de meisjes en Sven Potappel bij de jongens.

De wedstrijd vervolgde met de 100 m wisselslag, waarbij zowel Ruben Baars als Quinn Frunt een mooie pr zwommen. Op de 100 m rugslag bij de meisjes had Rosalie Koumassa een prachtig pr, evenals Lili Oosting en Fenne de Vogt. Op de 100 m vlinderslag haalden Lucas Leeuwis en Bas van Daatselaar beiden maar liefst 14 seconden van hun tijd af, heel knap gedaan!

Er werden natuurlijk veel meer persoonlijke records gezwommen. Opvallend was het record van Laura Volkers op de 200 m wisselslag, waarmee ze haar tijd met 25 seconden verbeterde. Esmee van de Pol zwom 8 seconden van haar tijd af op de 100 m wisselslag en Mare de Vogt maar liefst 9 seconden op dezelfde afstand.

Een mooie winst op de 400 m vrije slag, de langste afstand van deze wedstrijd, was er voor Ruben Baars in een tijd van 6.09.89. Maud ten Broek werd eerste op de 100 m schoolslag bij de junioren en Maryse Kuiper werd eerste op deze afstand bij de minioren.

Tegen het einde van de wedstrijd was er wederom een challenge, waarbij er met een plank 50m borstcrawl benen moest worden gezwommen. Met de lichten uit en onderwaterverlichting aan was dit weer spectaculair om naar te kijken. De laatste afstand van de wedstrijd was de estafette 4x25m vrije slag, waarbij in een spannende eindstrijd Tessa van Beek, Sven Potappel, Maryse Kuiper en Mare de Vogt er met de winst vandoor gingen. 

Prijzen waren weer te verdienen voor de beste 8 zwemmers per leeftijdsgroep in het totale klassement. DWK viel weer ruim in de prijzen en het podium kleurde steeds overwegend oranje. Een mooie winst voor Laura Volkers, Elin Baars en Sven Potappel. Het was weer een gezellige wedstrijd en het werd mede dankzij de inzet van alle vrijwilligers weer een groot succes!