DWK nu achtste in A-klasse

In de op één na hoogste klasse van de KNZB Zwemcompetitie is de zwemploeg van DWK afgelopen zaterdag naar omstandigheden goed geëindigd. De ploeg had last van zieken, waardoor niet de beste resultaten behaald konden worden. DWK staat, nu na de 3e ronde, op een prima achtste plaats in de A-klasse.

De ruim 40 koppige zwemploeg streed samen met Dedemsvaart AC en Deltasteur uit Kampen in het eigen Veluwehal zwembad in Barneveld. Onder toeziend oog van de wethouder Sport, Didi Dorrestijn-Taal, werd een breed scala aan onderdelen afgewerkt. De wedstrijden startten met de estafette, 4x50m vrije slag voor meisjes, waar Senna Levering, Marthe Versteeg, Laura Volkers en Yanou Vaessen gelijk een goed resultaat neerzetten.

De zwemmers hadden een pittig programma, met onder andere de 400 wisselslag voor de jongste junioren en de 200 vlinderslag voor de 16 en 17 jarigen. En dat was pittig zo vlak na de kerstvakantie. Desalniettemin werden bijna 40 nieuwe persoonlijke records gezwommen. De beste verbetering kwam op naam van Rosalie Koumassa. Zij zwom op de 50m rugslag naar een goede 46,76.

Overwinningen waren er voor Dylan Donkersteeg (200 wisselslag), Thomas Kappe (200 rugslag), Luuk Nijland (50 vlinderslag) en Laura Volkers (100 rugslag). Misschien nog wel belangrijker zijn de runner-ups. Isabel Aardema, Bart Muselaers, Ardi Knol, Rick de Kreek, Celine Schoenmaker en Stephan Putman lieten goede tijden zien bij de jeugd en senioren.

Zoals het hoort staan aan het einde van de wedstrijd de senioren estafettes op het programma. De heren Knol, Donkersteeg, Nijland en Muselaers konden niet anders dan winnen op de 4x200 vrije slag. De dames, Sanne Ditzel, Annabel Kuipers, Isabel Aardema en Celine Schoenmaker deden ook goed van zich spreken met een 2e plek op de 4x100 wisselslag.