Senioren naar ONK korte baan Tilburg

Een selectie van 16 zwemmers en zwemsters doet dit weekend namens DWK mee met de Open Nederlandse Kampioenschappen korte baan in Tilburg. In de reeks van wedstrijden van de afgelopen periode wellicht de voornaamste, want de sterke seniorenploeg uit Barneveld zou tot mooie prestaties moeten kunnen komen.

Er is zicht op veel finaleplaatsen, niet in de eerste plaats voor de estafettes bij de mannen, die op voorhand als snelsten zijn geplaatst. Dat beeld is wel vertekend, omdat de topploegen helaas niet met de snelste opstellingen hebben ingeschreven. Desalniettemin moeten de estafettes weer vuurwerk opleveren.

Finaleplaatsen liggen in het verschiet voor Isabel Aardema, Joep en Tim Hoogerwerf, Niek Heethaar, Serginni Marten, Ardi Knol, Lars Jacobsen en Iris Onnink (Paralympische klasses), Bart Muselaers en Thomas Kappe. Er is de afgelopen periode hard getraind en met de goede resultaten in de benen van de Regionale kampioenschappen in Nijmegen wordt er met vertrouwen naar het aanstaande toernooi gekeken.

Naast deze sterkhouders bestaat de selectie van coaches Gerald Heethaar en Jeroen Dellebeke verder nog uit Max Voortman, Ruben Koek, Luuk Nijland, Kevin Eltink, Sanne Ditzel en Celine Schoenmaker. Birgit van Buiten kan er dit ONK helaas niet bij zijn, zij is herstellende van een gebroken enkel.