Vernieuwende wedstrijd bij de Junioren-Minioren

Zaterdag 14 december zwommen de Junioren en Minioren van DWK weer een spannende wedstrijd. De wedstrijd begon met een nieuw onderdeel. Een challenge op de 25 m rugcrawl, waarbij er na de start 5 meter onder water gezwommen moest worden. Bij de meisjes hadden Elin Baars, Tessa van Beek en Maryse Kuijper de eerste, tweede en derde tijd. Bij de jongens was Nordin Vermeer de snelste en Sil van Dijk tikte de derde tijd aan.

Er werd goed gezwommen vandaag. Op de 200 meter vrije slag werden er prachtige persoonlijke records gezwommen door Lucas Leeuwis, die maar liefst 15 seconden van zijn tijd afzwom en  Bas van Daatselaar die er 11 seconden vanaf haalde. Op de 100 meter rugslag eindigde Laura Volkers als eerste en werden er pr’s gezwommen door alle meiden van DWK, waarbij Myrthe Rijpma er 10 seconden vanaf haalde en Anna Spelt er zelfs 16 seconden onder zat. Heel knap!

Ook op de overige afstanden deed DWK het goed.  Lili Oosting debuteerde op én won de 100 meter vlinderslag in een mooie tijd. Sven Potappel was de snelste op de 100 meter schoolslag. Ruben Baars was op dezelfde afstand in zijn leeftijdsklasse de snelste evenals op de 100 m vrije slag. Op de 100 meter vrije slag bij de meisjes zwommen Lili Oosting en Fenne de Vogt beiden 2 seconden van hun tijd af en eindigden daarmee als tweede en derde.

Het laatste programma van de wedstrijd bestond uit een wederom nieuwe challenge, waarbij er afhankelijk van de leeftijd 10 of 15 meter vlinderslag benen onder water gezwommen moest worden. De gewone verlichting ging uit en de onderwater verlichting ging aan voor een spetterend effect.

Prijzen waren te winnen in een overall klassement. De snelste 8 per leeftijdsgroep kregen een medaille. Bij de Junioren meisjes werd Laura Volkers . Bas van Daatselaar en Lucas Leeuwis vielen bij de junioren jongens in de prijzen.  Bij de minioren meisjes (2009) was er op 1 zwemster na een volledig oranje DWK podium. De minioren meisjes (2010 en later) werd gewonnen door Elin Baars. Linsey Damen haalde met een kleine voorsprong in het algemeen klassement nog net een mooie 8e plaats, knap gedaan. Sven Potappel en Ruben Baars werden beiden eerste in het algemeen klassement in hun leeftijdsklasse.