75 medailles bij Gelderse A- en B-kampioenschappen

De afgelopen weken zijn zowel de Gelderse A- als B-kampioenschappen gehouden in respectievelijk Nijmegen en Vaassen. Met een flinke vracht aan medailles, ruim 75, is de DWK zwemploeg teruggekomen van twee prima toernooien, waar vooral persoonlijke progressie zichtbaar was.

Het A-kampioenschap, medio november, leverde 13 regionale titels op. Vier daarvan kwamen op naam van Serginni Marten, die zegevierde op de 50 en 100 school, de 100 vrij en de 100 wisselslag. Bart Muselaers zat hem qua medailles op de voeten, met drie titels bij de senioren. Hij was de sterkste op de zware nummers, de 100 en 200 vlinder en 400 wisselslag. Niek Heethaar zegevierde bij de mannen op de 50 rugslag. De echte overtuigende hegemonie van de heren senioren was dit jaar wat minder, een aantal sporters zijn herstellende van enkele vervelende blessures. Dat resulteerde ook in zilveren plakken op de estafettes. Dylan Donkersteeg, Max Voortman en Ardi Knol wisten ook meerdere malen te delen in de medailleoogst.

De vijf titels bij de dames senioren en jeugd werden verdeeld onder Isabel Aardema (spannende 400 vrij), Vera Renshof (400 vrij), Nora Brouwer (200 vlinder), Ilse Volkers (200 rug) en Birgit van Buiten (200 rug). Ook Lena Minderaa, Laura Volkers, Sanne Ditzel, Celine Schoenmaker en Annabel Kuipers rijkten ook tot het podium. Met de dames estafette was er ook zilver op de 4x100 vrij en 4x100 wisselslag estafettes. Op de gemengde estafettes 4x50 vrij en 4x50 wissel werd DWK ook tweede.

Hoewel de medaillespiegel misschien niet tot tevredenheid van de coaches stemde, was het aantal persoonlijke records wel opmerkelijk te noemen. Meer dan 70x werden races afgesloten in persoonlijke records, en dat was lange tijd niet meer gelukt bij deze regionale titelstrijd.

Op het B-kampioenschap, afgelopen weekend in Vaassen, zorgde Rick de Kreek voor de drie medailles die DWK wist te winnen. Naast de zege op de 50 vlinderslag was er zilver op de 100 vrij en brons op de 100 school. Met 12 persoonlijke records scoorde de ploeg van 8 zwemmers en zwemsters hier ook behoorlijk.