Mooie resultaten tijdens NJJKkb in Eindhoven

Tijdens de afgelopen Nederlandse Junioren en Jeugdkampioenschappen korte baan in Eindhoven heeft de ploeg van DWK mooie resultaten laten zien en maar liefst 4 bronzen medailles naar huis mogen nemen. Grote uitblinker was Iris Onnink die 4 bronzen medailles veroverde op de 100m school, 100m vrij, 200m vrij en 400m vrij. Daarnaast verbeterde ze op alle afstanden haar persoonlijke records. Iris is bezig met een sterk seizoen en traint ook bij de nationale paralympische selectie in Amersfoort.

Daarnaast zwom Dylan Dondersteeg een sterk toernooi op de vrije slag nummers en haalde hij met mooie persoonlijke records de finales op 50m en 100m vrij waar hij respectievelijk 8e en 6e van Nederland in zijn leeftijdsgroep werd. Gjalt Panjer startte 2x in de mixed estafettes en zwom 2x een dik persoonlijk record op de 50m vrij. De estafettes werden sowieso sterk gezwommen waarbij Lena Minderaa haar haar beste tijden op 100m vrij en 100m schoolslag zwom en ook Nora Brouwer haar tijd op de 50m vrij en 100m vlinder flink sneller zwom. Op hun individuele afstanden zwommen beide dames iets boven hun tijden.

Ook Vera Renshof en Ilse Volkers zwommen hun beste races in de estafettes. Beide dames waren ziek in aanloop naar het kampioenschap en helaas niet in staat om goede races te zwemmen. Alhoewel Ilse zichzelf flink verbaasde door op de 50m rugslag toch een persoonlijk record te zwemmen.

Dit was het laatste NJJK korte baan voor deze zwemmers. Volgend jaar zijn ze te “oud” en zwemmen ze mee bij de seniorenkampioenschappen. Eerst krijgen ze een welverdiende kerstvakantie en daarna starten ze met het trainen naar het NJJK op lange baan, wederom in Eindhoven.