DWK-zevental naar NJJK Eindhoven

De zwemploeg van DWK komt van 5 t/m 8 december 2019 in actie op het Nederlandse Kampioenschap voor junioren & jeugd. De zwemploeg bestaat uit 2 jongens en 5 meiden en worden begeleid door de coaches Nick van Gemert en Raoul Aardema.

Bij de heren komt Dylan Donkersteeg uit op diverse vrije slag nummers waarop hij graag de finales wil halen. Ook komt hij samen met Gjalt Panjer uit op de 2 mixed estafettes. Gjalt zal 2x starten op dit spetterend onderdeel.

Bij de dames zal Iris Onnink op donderdagmiddag de spits afbijten met haar 400m vrije slag. Iris heeft een gevarieerd programma voor het weekend met diverse vrije slag, schoolslagnummers en wisselslag. Vera Renshof gaat net als Dylan proberen op haar favoriete vrije slagnummers een finaleplek te behalen. Zij start op de 50m, 100m,200m en 400vrije slag. Daarnaast zwemt ze ook nog de 200m wisselslag. Ilse Volkers is de rugslag specialist en zwemt ook dit jaar weer mee met de besten op de 50m, 100m en 200m rugslag.

Voor één van de zwaarste onderdelen, de 200m vlinderslag, vertegenwoordigd Nora Brouwer DWK. Met haar inhoud voelt zich thuis op deze afstand. Tenslotte zal Lena Minderaa starten op de sprintnummers 50m en 100m vrije slag en 100m vlinder. Opvallend is haar deelname aan de 50m school, waarmee ze ook zichzelf positief verraste.

Naast de individuele nummers start de sterke DWK ploeg ook bij de dames op de 4x 100m vrije slag estafette en 4x 100m wissel estafette.