Pepernoten te winnen bij Jeugdwedstrijden in Wageningen

Zaterdag 30 november gingen de Minioren van DWK Barneveld met een grote groep naar de jeugdwedstrijd in zwembad “De Bongerd" in Wageningen. Er werden verschillende afstanden gezwommen verdeeld over 13 programma nummers.

Vroeg in de wedstrijd werden er al persoonlijke records gezwommen door o.a. Tess Jansen die op de 100 meter vrije slag haar tijd verbeterde met maar liefst 9 seconden. Ook Rosalie Koumassa verbeterde zichzelf door ruim 11 seconden sneller te zwemmen op deze afstand. Bij de afstand 50 meter vrije slag wist Ruben van Maanen uit Minioren 5 10 seconden van zijn inschrijftijd af te zwemmen, een knappe prestatie. Bij de Minioren 4 werd zowel de 50 meter als de 100 meter vrije slag gewonnen door DWK zwemmers, namelijk Tygo van de Wal en Sven Potappel bij de jongens en Sofie van Poecke en Elin Baars bij de meisjes. Halverwege het programma was er een prijsuitreiking van de tot dan gezwommen afstanden.

Er waren geen medailles te winnen, maar heel toepasselijk voor deze tijd van het jaar zakjes pepernoten! Tevens kreeg een van de juryleden de titel Ere-official van de KNZB, voor 40 jaar vrijwilliger als wedstrijd official. Na de pauze werden de 100 en 200 meter wisselslag gezwommen. Tevens maakte Naomi van de Vliert haar debuut, ze zwom de 50 meter schoolslag in een keurige tweede tijd. Noa van Egdom debuteerde op de 50 meter schoolslag en werd daarmee derde. De wedstrijddag eindigde met een spannende estafettewedstrijd.