Succesvolle Minioren Club Meet in Nijmegen

Afgelopen zaterdag ging DWK met een grote delegatie minioren naar de Gelderse Minioren Club Meet in Nijmegen. Het thema dit jaar was ‘Griezelen’ en DWK was hier goed op voorbereid. Met prachtige kostuums sleepten ze de prijs voor best verklede club in de wacht. Het programma startte met een estafette 4 x 50 m vrije slag, waarmee Sven Potappel, Tessa van Beek, Nordin Vermeer en Elin Baars gelijk als eerste eindigden.

Op de 100 m wisselslag zwommen Quinn Frunt en Ruben van Maanen beiden een prima persoonlijk record. Op de 100 m schoolslag verbeterden ook Lili Oosting en Fiene van Maanen hun tijd evenals Sven Potappel en Sil van Dijk op de 50 m schoolslag. Elin Baars tikte op de 100 m vrije slag als eerste aan, Tessa van Beek debuteerde op deze afstand en tikte in een goede tijd als tweede aan.

Succesvol was ook Maryse Kuijper met een eerste tijd op de 50 m rugslag in een mooi pr. Sven Potappel was de snelste op de 100 m wisselslag. Elin Baars had de eerste tijd op de 50 m vlinderslag. Er werden nog meer mooie persoonlijke records gezwommen door o.a Sofie Alberts (100m rugslag) Jorne Pol en Sandro van Beek (50 m vrije slag) en Sofie van Poecke (50 m rugslag). Een aantal minioren maakten hun debuut op verschillende afstanden, waaronder Tygo van de Wal (50 m vrije slag) Joelle Goodijk, Zisanne Top en Evy van Veen (100 m vrije slag)

De wedstrijd sloot af met een aantal estafettes. Op de  4 x 50 m wisselslag kwamen Quinn Frunt, Ruben Baars, Sven Potappel en Nordin Vermeer in actie en veroverden de tweede tijd. In de laatste estafette  4 x 50 m vrije slag zwommen Karlijn Siderius, Lili Oosting, Fenne de Vogt en Tessa van Beek een hele goede eerste tijd.

In deze wedstrijd waren er geen individuele prijzen te winnen maar kwam DWK als team in actie. Uiteindelijk veroverde DWK een fantastische tweede plaats op deze Minioren Club Meet, heel goed gedaan!