Zwemploeg DWK stijgt in A-klasse

KAMPEN – De tweede ronde in de A-klasse van de KNZB Zwemcompetitie hebben de zwemmers en zwemsters van DWK afgelopen zaterdag in Kampen met succes gezwommen. Met acht overwinningen op verschillende afstanden en een kleine 40 persoonlijke records werd er goed gepresteerd door de gehele selectie. Zelfs voor de Nederlandse Kampioenschappen werden startbewijzen binnen gehaald.

De totaalscore, het opgetelde resultaat van 2 zwemmers per programmanummer, bedraagt 6825.02 seconden. De beste 4 ploegen uit de A-klasse promoveren naar de hoogste divisie, de Hoofdklasse. Dat lijkt nog wel ver weg, maar het resultaat zorgde er wel voor dat DWK inmiddels is opgeklommen naar de 7e positie en daarmee lijkt de doelstelling van het ‘linkerrijtje’ inmiddels zeker gesteld.

Een hoofdrol was dit keer weggelegd voor Serginni Marten, die bij de heren senioren de 200 vrije slag en 50 schoolslag op zijn naam schreef. Luuk Nijland (100 vlinder), Isabel Aardema, Bart Muselaers (beiden op de 400 wisselslag) en Annabel Kuipers (50 school) wisten ook een onderdeel te winnen, allemaal bij de senioren. Belangrijke hoge klasseringen waren er ook voor Niek Heethaar, Dylan Donkersteeg, Thomas Kappe, Max Voortman, Birgit van Buiten, Vera Renshof, Raphael Mennen, Gjalt Panjer en Celine Schoenmaker.

Schoenmaker beleefde een uitstekende wedstrijd, waaronder de scherpe 35.27 op de 50 schoolslag, slechts 0.03 verwijderd van de limiet voor de ONK. Max Voortman pakte op deze afstand de limiet (29,54) en Annabel Kuipers lukte dat ook met 34,72. Isabel Aardema verbeterde haar limieten op de 200 vrije slag (2.08,29) en 400 wisselslag (5.04,03) en ook Bart Muselaers was op de 400 wisselslag met 4.42,87 snel genoeg.

Opvallend was dus het hoge aantal persoonlijke records, die bij alle leeftijden wel werden behaald. De grootste verbetering was dit keer voor Yanou Vaessen, die ruim 14 seconden wist te verbeteren op de zware 100m vlinderslag. Bij de estafettes kwamen de juniorenteams tot prima tijden, de senioren wisten met overmacht de 4x100 vrije slag (heren) en 4x200 vrije slag (dames) te winnen.

De complete uitslag en de statistieken kun je terugvinden op de DWK-website.