Negende plek voor DWK in A-competitie

In de eerste ronde van de KNZB Zwemcompetitie heeft de zwemploeg van DWK zich prima staande gehouden in de A-klasse, de op één na hoogste divisie. De Barneveldse zwemmers en zwemsters staan in de A-klasse nu op een negende plaats. In het Overijsselse Dedemsvaart werd samen gezwommen met Dedemsvaart AC en Deltasteur uit Kampen.

Op de vier senioren afstanden wisten de heren belangrijke winstpunten te pakken. Serginni Marten was de snelste op de 100 schoolslag en 100 wisselslag, terwijl Niek Heethaar de winst binnenhaalde op de 400 vrije slag en 50 rugslag. Isabel Aardema won bij de dames de 400 vrije slag en Sanne Ditzel zegevierde op de 50 rugslag. Hoewel er geen individuele prijzen worden uitgereikt waren ook de tweede en derde plaatsen van Dylan Donkersteeg, Thomas Kappe, Ardi Knol, Bart Muselaers, Gjalt Panjer, Stephan Putman, Celine Schoenmaker en Ilse en Laura Volkers prima klasseringen deze ronde.

Vooral bij de jongere leeftijden werden veel persoonlijke records verbeterd. Op de zware 100 vlinderslag en 200 rugslag wist Laura Volkers indruk te maken met onder andere 2.49 op de rugslag. Senna Levering pakte de grootste verbetering op de 200 vrije slag, zij ging van 2.56.7 naar 2.38.4. In het totaal van 24 maakten ook Marthe Versteeg, Maud ten Broek en Teun van Essen goede indruk met twee persoonlijke records.

In competitie met de andere twee ploegen werd een betere score gehaald dan Deltasteur, die in dezelfde klasse uitkomen. Dedemsvaart komt wel uit in de Hoofdklasse, maar in het water zijn de ploegen aan elkaar gewaagd. Dat was vooral zichtbaar op de estafettes, waar bij de dames een spannende strijd gaande was. De dames Isabel Aardema, Lena Minderaa, Vera Renshof en Celine Schoenmaker tikten als tweede aan op de 4x100m vrije slag estafette in een sterke 4.01,96. De mannen tekenden voor de winst op de 4x100m wisselslag estafette.