Geen hoofdrol voor DWK bij NK Estafette

EINDHOVEN – Met bijna 30 zwemmers heeft DWK afgelopen zondag deelgenomen aan de Nederlandse Estafette Kampioenschappen in Eindhoven. Na drie weken trainen was het de eerste wedstrijd van het seizoen. In de ochtend werd in de meisjes tot 11 jaar categorie gezwommen, ’s middags kwamen de senioren in actie. Tot hoge noteringen kwamen de drie teams helaas niet, de meisjes minioren kwamen wel tot een knappe 10e plaats.

De meisjes, Lili Oosting, Yara Wegman, Elin Baars, Fenne de Vogt en Karlijn Siderius kwamen in actie op drie estafettes. Op de 4x50m schoolslag werd een knappe elfde plaats behaald. Een plekje hoger werd gescoord op de 4x50m wisselslag en op de 4x50m vrije slag werden zij zelfs zevende. Op basis van de opgetelde gezwommen tijden wordt een klassement opgemaakt en daarin kwamen zij tot een tiende plaats.

Met een aantal afmeldingen op zak kwamen de senioren ’s middags niet in de sterkste opstelling aan de start. De eerste wedstrijd van het seizoen was daarom een goede gelegenheid om te kijken waar iedereen staat. Een te scherpe overname op het openingsnummer de 4x100m wisselslag bij de heren met als diskwalificatie tot gevolg, zorgde ervoor dat een hoge ranking al bijna was uitgesloten. Met goed zwemmen op de andere afstanden kon de schade nog enigszins beperkt worden en eindigden de mannenploeg op een twaalfde plaats. De dames eindigden als zestiende.

Het beste resultaat bij de mannen was de 6e plaats op de 4x100m schoolslag. Met een sterke opening van Serginni Marten (1.02,97) en goed racen van Ardi Knol, Ruben Koek en Jurre Stammes kwam er 4.21,73 op de klokken. Vooral de 1.04,66 van Stammes was opmerkelijk snel. Ook op de 10x 100 vrije slag (zevende) en de 4x100 vlinderslag (achtste) werd in de top-10 gezwommen.

Het dames-team groeide in de wedstrijd, en liet bij elke afstand zien steeds beter in het ritme te komen. Het beste resultaat waren de twee dertiende plaatsen op de 4x100m rugslag, met Sanne Ditzel, Ilse Volkers, Lindi Bos en Celine Schoenmaker en de 13e plek op de 10x 100 vrije slag.