Minioren zwemmen Jaargangfinale in Dordrecht

Dordrecht – De Speedo SportEmotion Jaargangfinale 2019, die zondag 30 juni in Dordrecht zijn gehouden hebben mooie persoonlijke records opgeleverd voor de geplaatste zwemmers van DWK. Lili Oosting, Laura Volkers en Ruben Baars mochten aan dit officieuze NK lange baan voor minioren deelnemen.

 

Laura, Ruben en Lili met hun coaches Iris en Yvonne

 

De wedstrijd was opgedeeld in twee sessies. Iris van Aurich coachte de zwemmers in de ochtend. Ruben mocht het spits afbijten op de 100m schoolslag. Hij zwom een persoonlijk record op het 50m bad (1.50,39). Laura was hierna aan de beurt op de 200m vrije slag. Na een goede opening kon zij het tempo goed volhouden, waarmee zij een sterk persoonlijk record van 2.45,73 zwom.

 

Bij de middagsessie sloot Lili zich bij de ploeg. Op de 50m vlinderslag heeft zij met een snelle tijd een top 10 notering weten te behalen, 8e in een persoonlijk record van 40,90. Dit was zelfs sneller dan haar 25m bad tijd. Ruben heeft in de middag op de 100m vrije slag ook zijn 25m bad tijd op het lange bad weten aan te scherpen naar 1.19,89. Hiernaast mocht hij als reserve toch nog de 50m vlinderslag zwemmen en heeft dit goed gedaan met wederom een verbetering van zijn 25m bad tijd (44,11). Laura mocht in de middag haar favoriete 100m rugslag zwemmen. In een sterk bezet veld heeft zij de zevende tijd neer weten te zetten, 1.22,31.

 

Als ludiek slotstuk stond er nog een estafette op het programma waarbij het team bestond uit 3 zwemmers met een coach. Coach Yvonne Baars mocht haar badpak aantrekken en samen met Lili, Ruben en Laura een 4x50m vrije slag zwemmen.