Jeugdzwemmers naar NJJK Eindhoven

BARNEVELD - Met een selectie van 9 zwemmers en zwemsters doet DWK aanstaand weekend mee bij de Nederlandse Junioren-Jeugd Kampioenschappen. Het NJJK wordt vanaf donderdagmiddag tot en met zondag gehouden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven.

De ploeg bestaat uit de meiden Iris Onnink, Lena Minderaa, Nora Brouwer, Ilse Volkers en Vera Renshof en de jongens Dylan Donkersteeg, Joas Groeneveld, Bart Muselaers en Raphael Mennen. Coaches Nick van Gemert en Jeroen Dellebeke begeleiden de sporters bij dit toernooi.

Het team komt in actie op bijna 30 individuele en op 5 estafette onderdelen. Er zitten zeker finaleplaatsen in het verschiet, waaronder de Parafinales voor Iris Onnink, die met 8 persoonlijke starts een druk programma heeft. Op een aantal onderdelen staat zij hoog geklasseerd en het vizier is dan ook op het podium gericht. De estafetteploegen starten steeds in de finaleserie en behoren daarmee al tot de top-10 van Nederland.

Vertrouwd voelen de vrije slag onderdelen bij Vera Renshof (50 t/m 400m en de 200m wisselslag), net als de rugslag starts bij Ilse Volkers en Joas Groeneveld. Volkers staat weer hoog geklasseerd op de 100 en 200 meter rugslag en pakte vorig jaar verassend zilver. Raphael Mennen zwom bij de Gelderse Kampioenschappen overtuigend naar de limiet op de 50m schoolslag, net als Lena Minderaa op de 50m vlinderslag. Nora Brouwer completeert de meiden voor de estafettes. Nieuwkomer in de ploeg is Bart Muselaers, die in actie komt op de 50-, 100- en 200 vlinderslag en de 100 vrije slag. Hij treft op enkele onderdelen ook teamgenoot Dylan Donkersteeg die start op de 50 meters rug-, vlinder- en vrije slag en 100 vrije slag.

Via het DWK-instagram account (@dewaterkip) kun je ons volgen en resultaten zijn te zien op de KNZB pagina's.