DWK-masters succesvol in Amersfoort

DWK heeft met 9 masters deelgenomen aan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen lange baan van 2 t/m 5 mei in Amersfoort. Er gingen heel wat medailles mee terug naar huis. Ook was DWK goed aanwezig met 7 officials. Bedankt Willy Schoenmaker, Gonnie Broekgaarden, Jeanette van Lagen, Marja en Else van Blokland, André van Buiten en Michel van Wingerden.

Iris van Aurich (D50+) nam individueel 3x zilver en 1x brons mee. Ze was goed op dreef op met name de zware lange afstanden. Er was helaas ook wel een teleurstelling voor haar, want op de 800m vrije slag hoopte ze op goud, maar dat was dit weekend te hoog gegrepen. Zilver was het hoogst haalbare. Iris had ook een aandeel in alle estafettemedailles.
Willy Schoenmaker (D60+) won 3x zilver en 1x brons. Op de 50m schoolslag was ze in 8 jaar niet zo snel geweest.
Martijn de Jong (H45+) viel individueel niet in de prijzen, maar hij zwom bij 4 starts wel 5x een persoonlijk record. Op de 200m schoolslag was niet alleen zijn eindtijd een persoonlijk record (pr), maar ook zijn tussentijd op de 100m.
Lars Jacobsen (H20+) had een vol programma, maar hij had een goed weekend. Met name zijn 800m vrije slag ging erg goed. In een goed opgebouwde race zwom hij naar een mooi pr, bijna 30 seconden sneller dan ooit. Hij was heel blij met zijn beide estafette medailles.
Hettie Schakel (D50+) zwom voor het eerst in een 50m bad en kwam tot prima tijden. Ook zij ging met estafette medailles naar huis.
Haar man Gerco (H50+) was vooral erg tevreden met zijn tijd op de 50m vlinderslag.
Michel van Wingerden (H50+) was actief als official en zwemmer, hij behaalde een estafettemedaille.
Greta Wyma (D45+) had ook een vol programma, maar kwam in de loop van het weekend steeds beter op gang. Ze was blij dat ze de laatste dag sneller was dan de dagen ervoor. Ook zij had haar aandeel in de estafettemedailles.
Jennie Resink (D55+) zwom het hele weekend lekker, maar haar tijden vielen wat tegen. Ze kon wel tevreden zijn met haar tijden op de 100 en 200m rugslag.
Er gingen 3 estafette medailles mee terug naar Barneveld. Verrassend zilver werd er behaald op de 4x50m wisselslag door Lars, Martijn, Iris en een ontketende Hettie. Er was een niet verwachte 2e plaats voor de dames Jennie, Greta, Hettie en Iris op de 4x200m vrije slag. In een spannende race bleven ze de nummer 3 net voor. Een bronzen medaille als 3e Nederlandse ploeg was er onverwacht voor de 4x 100m wisselslag voor Greta, Iris, Lars en Michel.
Al met al een goed weekend voor de DWK-masters.