Zonovergoten Lustrumeditie Run Bike Swim Voorthuizen 2019 tweede Paasdag

De vijfde editie van de Run Bike Swim Voorthuizen was warmer dan ooit. De lopers hadden nog het meeste moeite met de warmte, maar konden zich laven aan bij de verzorgingspost van de Veluwerenners. Voor de fietsers was het parcours stoffiger dan ooit en het verloop was wat aangepast vanwege de komst van de rondweg. Voor de zwemmers wat het de eerste keer dat ze gemakkelijk naar buiten konden om te zien hoe het met hun teamgenoten ging.

Precies half twee blies wethouder Andre van de Burgwal de lopers van start door zijn eigen woonwijk Blankensgoed. Hij maakte het gehele evenement mee omdat hij dit wel heel uniek vond om alle sporters zo bezig te zien in een goede sfeer. Het commentaar gedurende wedstrijd werd verzorgd door meester Krijn Korving. Hij deed dit voor de eerste keer en moest even in zijn rol komen maar gaf al tijdens het evenement aan beschikbaar te zijn voor volgende edities. 

Net na drie uur kwamen alle teams over de finish en kon de eindstand worden opgemaakt. Uiteindelijk nam Team S de wisselbokaal opnieuw weer mee naar huis. Het jongste team De Boys gingen met de eerste prijs van de jongerenteams naar huis.

Kleine bijzonderheden: De jongste deelnemer was Evy van Veen (8 jaar) van team De van Veentjes. De oudste deelnemer was Hans van Dijk (60 jaar) van team Van Dijk. Het jongste team was De Boys (31 jaar), Jarno Jelier, Jurrian Jelier en Nordin Vermeer. Het oudste team was, hoe kan het ook anders, Old & Wise (146 jaar), Stefan, Rob en Mark.

Van de jongerenteams waren de eerste drie:

  • 1. De Boys, Jarno Jelier, Jurrian Jelier, Nordin Vermeer
  • 2. De game pro’s, Huib Vonk/Mees van de Bor, Tijn van Voorst, Ties Vonk
  • 3. De Regenboog, Lieke van den Berg, Abel Stam, Casper van Koesveld

Van de overige teams waren de eerste drie:

  • 1. Team S, Jurre Stammes, John Smink, Nino Sieling
  • 2. DWK Vaders, Sebastiaan Kuijper, Merijn Ellenkamp, Nick van Gemert
  • 3. Stoppen op ons hoogtepunt, Chris Evers, Bas Verhoog Justin van de Bovenkamp

De Run Bike Swim Voorthuizen 2019 werd mogelijk gemaakt door vrijwilligers van De Veluwerenners, Loopgroep Voorthuizen, de Waterkip en door Optisport de Heuvelrand, Van Beekmode en BAJ Productions.