Minioren naar Ranomi Cup in den Haag

DWK heeft met 12 minioren deelgenomen aan de Ranomi Cup in den Haag. Dit was een hele belevenis voor de zwemmers. Een spannende wedstrijd met de beste zwemmers van Nederland. De wedstrijd vond plaats in een vijftig meter bad met elektronische tijdwaarneming, dit was voor de meeste minioren nieuw en dus best spannend. In de ochtend kon genoten worden van de senioren finales, dit was een leuke ervaring voor de minioren.

Karlijn Slederius en Lili Oosting mochten als eerste aan de start verschijnen op de 50 meter vlinderslag. Beiden wisten hier een persoonlijk record te zwemmen. Daarna was de beurt aan Sven Potappel op de 50 meter vlinderslag bij de jongens. Hij wist zijn tijd met maar liefst 7 seconden te verbeteren. Laura Volkers, Maud ten Broek en Lili Oosting deden goede zaken op de 100 meter rugslag, door eveneens een persoonlijk record te zwemmen. Fiene van Maanen kan tevreden terug kijken op de 100 meter vrije slag, ze zwom hierbij een persoonlijk record. Myrthe Rijpma kwam in actie op de 100 meter vrije slag en de 100 meter vlinderslag. Ze zwom beide afstanden net iets boven haar inschrijftijd. Joëlle Goodijk en Maryse Kuijper namen deel aan de 50 meter afstanden. Maryse wist twee keer een persoonlijk record te zwemmen, Joëlle bleef daar iets boven. Ruben Baars zwom op de 100 meter vrije slag een mooi persoonlijk record, op de 100 meter schoolslag zwom hij net iets boven de bestaande tijd.
Elin Baars wist zich als enige te plaatsen voor een finale en wel de 100 meter vrij. Elin zwom een hele snelle tijd die werd beloond met een derde plaats. Een hele bijzondere prestatie tussen de beste zwemmers van Nederland! Ze kreeg dan ook een prachtige beker mee naar huis.

Er kan terug gekeken worden op een geslaagde middag met veel persoonlijke records. De minioren zijn een hele ervaring rijker.