DWK – minioren pakken dozijn medailles in Arnhem

Met meer zwemmers dan ooit tevoren heeft DWK deelgenomen aan de Gelderse Minioren Sprint Kampioenschappen in Arnhem. En met succes er werden zeven gouden, drie zilveren en twee bronzen medailles binnengesleept door de Barnevelders. Hiermee presteerde DWK als de op een-na-beste vereniging van de provincie.

Meten gebeurde op een andere wijze: dit keer geen arbiters met een stopwatch in hun handen om tijden te klokken. Zwembad De Grote Koppel was namelijk uitgerust met een hypermodern systeem dat zwemtijden elektronisch meet.

Tobias van der Zijden was succesvol op de 50 meter rugslag en 50 meter schoolslag. Hij won hierbij een gouden en zilveren medaille.

Elin Baars en Maryse Kuijper deden goede zaken bij de meisjes minioren drie. Baars nam twee gouden medailles mee naar huis op de 50 meter vrije slag en de 50 meter rugslag. Kuijper won het goud op de 50 meter schoolslag.

Sven Potappel werd derde op deze afstand bij de jongens minioren drie. Nordin Vermeer zwom een persoonlijk record op de vrije slag en de rugslag.

Ruben Baars (minioren vier) wist een eerste en tweede plaats te behalen op de 50 meter schoolslag en de 50 meter vrije slag. Daan Schaddelee en Ruben van Maanen zwommen een persoonlijk record op de 50 meter schoolslag. Lili Oosting en Karlijn Siderius deden dat op de 50 meter rugslag.

Laura Volkers behaalde de eerste plaats op de 50 meter rugslag en werd derde op de 50 meter vlinderslag. David van Velsen en Quinn Frunt zwommen een pr op de 50 meter rugslag. Frunt verbeterde zijn tijd op de 50 meter vlinderslag met maar liefst 8 seconden.

Ook tijdens de estafette-afstanden wist DWK twee medailles in de wacht te slepen. Maryse Kuiper, Nordin Vermeer, Sven Potappel en Elin Baars wonnen de 4x 50 meter vrije slag. Bij de 4x 50 meter wisselslag estafette ging het zilver naar Laura Volkers, Maud ten Broek, Lili Oosting en Myrthe Rijpma.