DWK zakt terug naar A-klasse

BARNEVELD – Na afloop van de 4e ronde in de KNZB Zwemcompetitie is duidelijk geworden dat DWK dit jaar helaas weer een stap omlaag moet doen. In de thuiswedstrijd tegen Dedemsvaart en Deltasteur (Kampen) werd  nogmaals pijnlijk duidelijk waar de kwaliteiten ontbreken in de zwemploeg. En juist die categorieën zijn cruciaal in de zwemcompetitie.

Zeker als deze leeftijdsgroepen, jongens en meisjes onder de 15 jaar, pittige onderdelen als de 400 vrije slag en 200 schoolslag voorgeschoteld krijgen is het lastig bolwerken. De verschillen in de Hoofdklasse zijn klein en ondanks het goed zwemmen van iedereen waren de gastploegen DWK de baas.

Bij de senioren en jeugd komt DWK echt met de besten mee, en dat leverde echt goede prestaties op. Luuk Nijland liet drie overwinningen noteren, en met persoonlijke records op de 200m vlinderslag (2.02) en 200m wisselslag (2.06) is de vorm richting de Swim Cup aan het komen. Birgit van Buiten eiste de 200m rugslag op en Sanne Ditzel verraste op de 100m rugslag bij de senioren met een knappe 1.06. Vera Renshof liet een zeer sterke 58.0 zien op de 100m vrije slag en Serginni Marten behoorde met zijn 23.49 op de 50m vrije slag ook tot de top-10 van Nederland afgelopen weekend.

Individueel gezien werd er erg goed gezwommen, getuige de bijna 80 persoonlijke records die er werden gevestigd. Uiteraard scoorden de jongere zwemmers vele verbeteringen, met als uitschieter Lucas Leeuwis, die als startzwemmer op de 8x 50m vrije slag estafette ruim 6 seconden van zijn tijd verbeterde. Bij de meisjes was Senna Levering op de 400m vrije slag bijna een minuut sneller dan ooit.