Prachtige resultaten voor minioren DWK in Wageningen

DWK heeft afgelopen zaterdag met 26 minioren deelgenomen aan de derde jeugdwedstrijd van dit seizoen in Wageningen. Er zijn 27 medailles gewonnen en veel persoonlijke records gezwommen.

Mare de Vogt minioren 2, won twee gouden medailles op de 50 meter vrij en 50 meter rugslag.
Elin Baars (minioren 3) werd eerste op de 100 meter vrije slag. Nordin Vermeer won het goud bij de jongens op deze afstand en Sven Potappel nam het zilver mee naar huis. Esmee van de Pol behaalde een bronzen medaille op de 50 meter rugslag. Sven Potappel en Elin Baars behaalden goud op de 50 meter vlinderslag.
Bij de minioren vier werden ook goede zaken gedaan. Ruben Baars werd eerste op de 100 meter vrije slag en 50 meter vlinderslag. Lili Oosting won een zilveren medaille op de 100 meter vrije slag en goud op de 50 meter vlinderslag. Ruben van Maanen zwom naar een derde plaats op de 50 meter vrije slag. Fenne de Vogt werd eerste op de 50 meter rugslag en Milouck Frunt won de bronzen plak op deze afstand. Daan Schaddelee zwom naar een tweede plaats bij de jongens 50 meter rugslag.
Bij de meisjes minioren vijf en de jongens minioren zes, stond de 200 meter schoolslag voor het eerst op het programma. Bas van Daatselaar werd eerste op deze afstand, Maud ten Broek en Casper van Koesveld wonnen het zilver. Laura Volkers zwom naar een eerste plaats op de 100 meter vlinderslag, Myrthe Rijpma werd derde op deze afstand. Casper van Koesveld won de gouden medaille bij de jongens minioren zes op deze afstand. Chantal van Harten nam de bronzen plak op de 100 meter schoolslag mee naar huis.

Aan het eind van de wedstrijd stond het estafetteonderdeel 4x 50 meter vrije slag op het programma. DWK heeft hier met 3 teams aan deelgenomen. Het team met Elin Baars, Sven Potappel, Lili Oosting en Ruben Baars wonnen hiermee een gouden medaille.

De minioren kunnen terugkijken op een leuke, sportieve wedstrijddag. Mede dankzij de inzet van de coaches Joas, Iris, Martine en Marleen is het een succesvolle middag geworden