Schoolzwemkampioenschappen 2019

Op zaterdag 2 maart 2019 zal er voor de 4e keer het lokale schoolzwemkampioenschap van Barneveld worden gehouden. De wedstrijden gaan van start om 14.30 u. in zwembad De Veluwehal in Barneveld. Dus kom kijken naar deze sportieve schoolstrijd en moedig jouw school aan!

Zwemvereniging DWK (De Waterkip) heeft alle basisscholen uitgenodigd voor deelname. Het lokaal schoolzwemkampioenschap wordt georganiseerd voor basisschoolleerlingen uit groep 3 t/m 8. De scholen die lokaal bij de top drie zijn geëindigd mogen gaan deelnemen aan het provinciaal kampioenschap. Vorig jaar behaalden zelfs 2 scholen uit Barneveld de landelijke finale!

De leerlingen zwemmen individueel ieder twee afstanden, maar komen ook uit in twee teamestafettes. De beste teams ontvangen een leuke prijs. Het thema dit jaar is ‘Jungle’, waarbij aandacht wordt besteed binnen de aankleding en het programma.

De organisatie van het Barneveldse schoolzwemkampioenschap is in handen van zwemvereniging DWK. Scholen kunnen zich nog aanmelden via evenementen@dewaterkip.nl. In de 2e helft van februari vinden er voorbereidende trainingen plaats op dinsdag (de Voorthuizen) of vrijdag (Barneveld) en kunnen kinderen gratis deelnemen aan leuke zwemclinics.

Contactpersoon DWK:
Conja Daamen
Conjadaamen@gmail.com