Succesvolle deelname DWK aan tweede swimkick minioren wedstrijd te Vaassen

DWK heeft afgelopen zaterdag met 35 minioren deelgenomen aan de 2e swimkick minioren wedstrijd van dit seizoen. Tessa van Beek, Sofie van Poecke, Sandro van Beek en Jorne Pol debuteerden tijdens deze wedstijd. Er zijn veel persoonlijke records gezwommen en diverse minioren hebben op het podium gestaan.

Tessa van Beek was bij de 25 meter afstanden succesvol door twee keer een gouden medaille te winnen op de rug- en schoolslag. Sandro van Beek werd bij de jongens eerste op de 25 meter rugslag, Jorne Pol nam het zilver mee naar huis op deze afstand.
Bij de minioren 2 won Mare de Vogt het zilver op de 50 meter schoolslag. Tobias van der Zijden werd derde op deze afstand en wist een tweede plaats te behalen op de 50 meter schoolslag.

Minioren 3: Elin Baars werd eerste op de 100 meter rugslag en 50 meter vrije slag, Maryse Kuijper won het zilver op deze afstanden. Linsey Daamen en Sven Potappel eindigden op de derde plaats op de 100 meter rug. Esmee van de Pol werd derde op de 50 meter vrije slag. Joëlle Goodijk wist een tweede plaats te behalen op de 50 meter schoolslag.

Bij de minioren 4 werden veel persoonlijke records gezwommen op de 50 meter vrije rugslag. Fenne de Vogt won een zilveren medaille op deze afstand en de 100 meter schoolslag. Lili Oosting werd derde op de 100 meter schoolslag en wist het zilver op de 50 meter vlinderslag te halen. Ruben van Maanen werd tweede op de 100 meter schoolslag en Ruben Baars wist het goud in de wacht te slepen op de 100 meter rugslag.

Voor de meisjes van minioren 5 stond de 400 meter vrije slag voor het eerst op het programma. Alle debutanten wisten deze afstand tot een goed einde te brengen. Laura Volkers won een gouden en Maud ten Broek de zilveren medaille.
Chantal van Harte wist een persoonlijk record van ruim 3 seconden te behalen op de 50 meter rugslag en 100 meter schoolslag. Quinn Frunt haalde goud op de 50 meter vlinderslag en 100 meter schoolslag. David van Velsen behaalde een tweede plaats op de 100 meter schoolslag en 50 meter vrije slag.
Bas van Daatselaar behaalde een zilveren medaille op de 100 meter schoolslag en 100 meter vrije slag. Casper van Koesveld nam het brons mee naar huis op beide afstanden. Casper wist op de 100 meter vrije slag zijn tijd met maar liefst 6 seconden te verbeteren.

Aan het eind van de wedstrijd werd er nog hard gezwommen op de estafette afstanden. DWK behaalde een eerste en tweede plaats op de 4x 25 meter wisselslag. De minioren 4, 5 en 6 wisten een tweede en derde plaats te behalen op de 4x 50 meter vrije slag.

Mede dankzij de inzet van de coaches is het een zeer geslaagde en succesvolle middag geworden.