Kippen krijgen het heet bij laatste 2 rondes zwemcompetitie

De DWK zwemploeg heeft afgelopen zaterdag in Kampen een pittige wedstrijd gehad in de Nationale Competitie. In de Hoofdklasse werd samen gezwommen met Dedemsvaart AC en de organiserende vereniging Deltasteur. De ‘Kippen’ moesten het doen zonder enkele belangrijke zwemsters, waardoor zij het hoofd moesten bieden aan de twee collega verenigingen.

Ondanks dat er best veel persoonlijke records zijn gezwommen (bijna 50 in totaal) kwam het tekort bij de dames senioren sterk naar voren. De ploeg staat met nog twee wedstrijden te gaan op de voorlaatste plaats in de Hoofdklasse. De laatste vier ploegen moeten na dit seizoen een stap omlaag doen.

Nadat de junioren-teams de wedstrijd openden met de estafettes 4x200 vrije slag jongens en 4x100 wisselslag meisjes begon het individuele programma. De meeste verbeteringen waren voor Joas Groeneveld en Marnix Leeuwis. Beide jongens scoorden vier persoonlijke verbeteringen. Bij de meiden was de jonge Jinte van Ginkel op dreef met drie persoonlijke records. De meeste kracht in de ploeg zit bij de heren senioren, getuige de overwinningen van Serginni Marten (50 school) en Luuk Nijland (400 wissel en 200 vrije slag). Nijland had daarmee ‘mazzel’. Teamgenoot Tim Hoogerwerf, speciaal voor deze competitieronde vanuit Zwitserland over gekomen, werd ongelukkig gediskwalificeerd, na een spannende tweestrijd.

Bij de dames hadden Isabel Aardema (zege op de 100 schoolslag en een derde plek op de 400 vrije slag) en Birgit van Buiten (winst op de 50 school en 400 wissel en 3e op de 200m vrije slag) belangrijke inbreng in het competitieresultaat. Niek Heethaar (3e 200 vrij, 2e 400 wissel), Tim Hoogerwerf (2e 100 vlinder), Thomas Kappe (3e 100 vlinder), Ardi Knol (2e 50 school), Ruben Koek (3e 50 school), Luc de Kreek (2e 400 vrij, 3e 100 school), Lieke van den Berg (3e 50 school), Lena Minderaa (3e 100 vlinder) en Ilse Volkers (2e 200 rug) haalden eervolle plaatsen. Op de afsluitende estafettes, heren 4x100 wissel en dames 4x50 vrije slag eindigde DWK respectievelijk als eerste en als derde.

De zeer belangrijke derde ronde is op zaterdag 9 februari, opnieuw in Kampen.