Voorbeschouwing ONK korte baan Tilburg

18 zwemmers en zwemsters komen namens DWK dit weekend uit bij de Open Nederlandse Kampioenschappen zwemmen in Tilburg. Het ONK, vrijdag tot en met zondag, keert na twee jaar terug naar de Brabantse stad, waar het zwembad haar eerste lustrum viert.

De ploeg bestaat uit vier dames; Isabel Aardema, Birgit van Buiten, Sanne Ditzel en Fleur Donker. Naast een groot aantal individuele starts komen de dames ook in actie op de estafettes 4x 100 en 4x200 vrije slag en 4x 100 wisselslag. Samen met de heren wordt er ook gestart op de gemengde 4x 50 meter estafettes. Met uitzondering van Sanne Ditzel richten de dames zich op de zwaardere en langere afstanden, variërend van de 200m vlinderslag tot en met de 400m wisselslag.

Kevin Eltink, Luuk Nijland, Serginni Marten, Thomas Kappe, Ardi Knol, Ruben Koek, Jurre Stammes, Niek Heethaar, Chad Michau, Tim Hoogerwerf, Max Voortman, Lars Jacobsen, Luc de Kreek en Dylan Donkersteeg komen bij de heren-onderdelen uit. Veel sporters moeten finales kunnen halen en er wordt mogelijk om de medailles meegedaan op de estafettes. Michau staat hoog geklasseerd op de lange afstanden en Hoogerwerf heeft uitzicht op een individuele plak op de zware 200m vlinderslag. De Kreek en Donkersteeg maken hun debuut bij de senioren, als estafettezwemmers op de 4x200 vrije slag.