DWK ploeg naar NJJK Eindhoven

Vanaf donderdagmiddag tot en met zondag zijn in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven de jaarlijkse Nederlandse Junioren en Jeugdkampioenschappen. Het NJJK kent een aantal veranderingen, waaronder aanscherping van de kwalificatie-eisen. Dat deerde de NJJK-ploeg van DWK niet, want een tiental sporters komt komend weekend in actie in hét zwemstadion van Nederland.

Finales en persoonlijke verbeteringen zijn de voornaamste doelstellingen voor deze vierdaagse. Alles wat daarna er bij komt is mooi meegenomen. Er is hard gewerkt de afgelopen weken en de sporters laten zien dat ze in vorm zijn. Naast individuele starts wordt er ook op alle estafette onderdelen uitgekomen, zowel bij de jongens jeugd als bij de meisjes jeugd. Alle estafetteploegen behoren tot de top-10 van Nederland en dat is een mooi uitgangspunt.

De ploeg die DWK vertegenwoordigd bij de NJJK bestaat uit de meisjes Iris Onnink (paralympisch), Nora Brouwer, Lena Minderaa, Ilse Volkers en Vera Renshof. Iris Onnink heeft met 10 persoonlijke starts het drukste programma van de meiden. Ze staat in de Paralympische klasses hoog geplaatst, dus misschien dat een of meerdere podiumplaatsen mogelijk zijn. Ook Ilse Volkers staat op haar favoriete 200m rugslag hoog geklasseerd.

De jongens Dylan Donkersteeg en Joas Groeneveld hebben zich individueel gekwalificeerd voor de NJJK. Luc de Kreek, Raphael Mennen en Gjalt Panjer completeren de heren-afvaardiging op de estafette onderdelen. De ploeg wordt begeleid door coaches Nick van Gemert en Jeroen Dellebeke.

Houd onze social media in de gaten tijdens het weekend, als je op de hoogte gehouden wilt worden van de prestaties van ons!