Succesvolle jeugdwedstrijd minioren DWK te Wageningen

DWK heeft afgelopen zaterdag deelgenomen aan de de tweede jeugdwedstrijd van dit seizoen in Wageningen. Er is snel gezwommen en veel persoonlijke records werden verbroken.

Mare de Vogt (minioren 2) won 2 gouden en 1 zilveren medaille op de 25 meterafstanden.

Bij de minioren 3 waren Sven Poptappel en Elin Baars succesvol door bij de 100 meter vrije- en 100 meter wisselslag een eerste plaats te behalen, Nordin Vermeer won het zilver op beide afstanden. Linsey Daamen zwom op deze afstanden een prachtig persoonlijk record. Maryse Kuijper won goud op de 50 meter schoolslag en brons op de 50 meter schoolslag. Joëlle Godijk en Esmee van de Pol zwommen op deze afstanden net iets boven hun inschrijftijd.

Lili Oosting nam bij de minioren vier twee keer een bronzen medaille mee naar huis bij de 100 meter vrij- en 100 meter wisselslag. Fenne de Vogt werd twee keer eerste op de 50 meter vrij- en 50 meter schoolslag. Daan Schaddelee debuteerde op deze afstanden en zwom verdienstelijke tijden. Tess Jansen nam het zilver mee naar huis op de 50 meter vrije slag. Yara Wegman (zwom haar eerste wedstrijd voor DWK) en Ruben van Maanen wonnen een zilveren medaille op de50 meter schoolslag. Fiene van Maanen werd derde op deze afstand. Sofie Alberts, Milouck Frunt, Rosalie Koumassa en Ruben van Maanen zwommen de 50 meter afstanden, waarbij ze helaas boven hun inschrijftijd bleven steken.

Laura Volkers behaalde bij de minioren vijf twee gouden medailles op de 100 meter vrij- en 100 meter wisselslag. Myrthe Rijpma nam het brons mee naar huis op de 100 meter vrije slag. Maud ten Broek werd tweede bij haar debuut op de 100 meter wisselslag, Elena Looijen debuteerde ook op deze afstand. Amber Overeem zwom een mooi persoonlijk record op de 100 meter vrije slag . Quinn Frunt wist een derde plaats te behalen bij zijn debuut op de 200 meter wisselslag. Bas van Daatselaar won twee zilveren medailles op de 100 meter vrije slag en 200 meter wisselslag.

Aan het eind van de wedstrijd werd er nog hard gestreden op de estafette afstanden, waarbij DWK een gouden medaille wist te behalen op de 4x 50 meter vrije slag.

Mede dankzij de begeleiding van de coaches werd het een succesvolle middag waar tevreden op terug gekeken kan worden.